Harboe & Co oppløses – partnerne går hvert til sitt

To av partnerne har alt tiltrådt hos Bahr. – Dette gjøres i all vennskapelighet, sier Egil Stefan Eilertsen, som har begynt i Wiersholm.

Publisert Sist oppdatert

I 1997 ble advokatfirmaet Harboe & CO etablert. Siden den gang har firmaet ved flere anledninger blitt rangert blant Norges fremste innenfor skatt. Spesialistfirmaet har hatt som forretningsstrategi er å yte service til et oversiktlig antall klienter, og har gjort sakene godt. I 2022 hadde firmaet et årsresultat på over ti millioner kroner.

Nå har de syv partnerne i firmaet likevel bestemt seg for å gå hvert til sitt.

- Harboe & CO kommer til å bli oppløst i løpet av første halvår av 2024. Sammen har vi blitt enige om dette i all vennskapelighet. Puljevis kommer Harboe-advokatene til å tiltre andre advokatfirmaer eller annet engasjement, sier Egil Stefan Eilertsen, som i dag vendte tilbake til Wiersholm som specialist counsel. 

AdvokatWatch omtalte oppløsningen først

To partnere går til Bahr

Knut Ekern har gått til Bahr. Foto: Annette Larsen

Fra før er det alt kjent at Nils Flesland Bull har begynt i Bahr som specialist partner. Den samme rollen, i samme firma, har også Knut Ekern fått. De to skal styrke firmaets skattekompetanse.

Hvor de øvrige partnerne skal fortsette karrieren, er foreløpig ikke klart. 

Foruten Eilertsen, Bull og Ekern, er det Ivar Hobbelhagen, Harald Hauge, J. Christian Grevstad og Jarle Schelander som har jobbet som advokater i Harboe.

- Sårbare

I 2022 arbeidet over én av tre advokater - 35 prosent - i et advokatfirma med mer enn tjue advokater. Siden 2017 er det bare advokatfirmaer med mer enn tjue advokater i staben som har hatt en vekst i inflasjonsjustert omsetning pr. advokat og advokatfullmektig, ifølge tall fra Advokatforeningens bransjeanalyse for 2023.

Eilertsen erkjenner at det kan være utfordringer med å drive et mindre advokatfirma.

- Rekruttering er et stikkord. Samtidig har det vist seg å være rom for et lite spesialistfirma som Harboe. Vi har konkurrert med de store firmaene, og har i flere år vært rangert på topp i Finansavisens advokatundersøkelse innen kategorien skatterett, sier han.

Den nybakte Wiersholm-advokaten forteller at hovedårsaken til oppløsningen heller ligger i at flere av partnerne fikk lyst til å gjøre noe annet, og det på samme tidspunkt.

- Vi var et lite firma, og med det også mer sårbare. Når flere ønsker å gjøre noe annet med karrieren på samme tid, ble det vanskelig å fortsette driften på samme måte som før. Dette er derfor en naturlig løsning sier han.

- Eksperter på alle fagområder

I Wiersholm skal Eilertsen fortsette med sin skattevirksomhet.

- Jeg har tidligere jobbet i Wiersholm i ti år, så jeg kommer på mange måter hjem. Vi har hatt en dialog en stund, og ble enige om en løsning der jeg vender tilbake, sier han.

- Det som er særlig positivt med å jobbe i et stort forretningsadvokatfirma som Wiersholm er først og fremst at man jobber sammen med eksperter på alle fagområder. Det faglige nivået er veldig høyt, og det er veldig mange hyggelige kollegaer her, sier han.

 

Powered by Labrador CMS