Anine Kierulf, Ole André Oftebro, Ida Andenæs og Jon Christian Fløysvik Nordrum ledet an i marsjen fra Universitetsplassen i Oslo.

Oslo legal walk: Gikk sammen
for et styrket rettshjelpstilbud

Juriststanden, universitetsmiljøet og advokatfirmaer stilte opp da Oslo Legal walk gikk av stabelen for andre gang denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag var det tid for tidenes andre Oslo Legal walk. Veldedighetsmarsjen, som arrangeres i samarbeid mellom Juristforbundet og Det juridiske fakultet, og er inspirert av London Legal walk som hvert år samler tusener. Marsjen ble gjennomført for første gang i Oslo i fjor.

Deltagerne møtte opp på Universitetsplassen i Oslo før avgang.

Årets Oslo Legal walk hadde avgang fra Universitetsplassen, og nær 250 påmeldte. Selv om noen nok ble skremt av pøsregnet i hovedstaden, møtte mange av dem opp på Universitetsplassen før avgang.

Flere formål

Startkontingenten var satt til 300 kroner, og gikk uavkortet til JussBuss, Gatejuristen, Juridisk rådgivning for kvinner, Barnas Jurist og Kreftforeningens rettshjelpstilbud.

Ruten var i år noe forkortet, og gikk fra Universitetsplassen, via stopp hos JussBuss, Handelsbanken, Kreftforeningen, og advokatfirmaet Ræder, før den endte opp på Frokostkjelleren.

Musikk fra jusstudentkorpset Corpsus Juris markerte åpningen av Oslo Legal walk 2019.

Fortalte om forsvarerrollen

En av dem som gikk fremst i marsjen var forsvarsadvokat Ida Andenæs fra Advokatfirmaet Elden.

Sammen med fagdirektør Anine Kierulf ved Norges institusjon for menneskerettigheter, Ræder-partner Ole André Oftebro og klarspråkforsker Jon Christian Fløysvik Nordrum, hadde hun en plakat som signaliserte hva de gående kunne diskutere med dem underveis.

- Jeg snakker om forsvarerrollen, og hva som ligger i den - og ikke ligger i den. Det er et viktig tema jeg opplever at veldig mange lurer på, sier Andenæs til Advokatbladet.

Hun lot seg imponere av oppmøtet.

- Det er veldig hyggelig at såpass mange stiller opp til tross for dette været, tillegger Andenæs.

Etter noen kilometers gange langs en løype i sentrum, var det tid for gatefest med salg av mat og drikke i Universitetshagen og på Frokostkjelleren.

Avgang fra Universitetsplassen i et for anledningen regntungt Oslo.
Powered by Labrador CMS