Med minikonsert på årsmøtet: Ingrid Olava.

Ingrid Olava til årsmøtet i Oslo krets

Paneldebatt, ærespris, valg og gratis middag: Torsdag 17. mars inviteres det til samling i Gamle Logen. Sjekk hvem som er innstilt som nye ledere i kretsen og i Yngre Advokater.

Publisert Sist oppdatert

Oslo krets er Advokatforeningens desidert største krets med nærmere seksti prosent av foreningens totale medlemsmasse. For første gang siden 2019 inviteres det i år til fysisk årsmøte i Gamle Logen på Grev Wedels plass.

Alle medlemmer er invitert, og det kreves ingen påmelding. Årsmøtet er gratis. Les mer her.

Debatt om presset mot rettsstaten

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Oslo krets 2022-2023

Leder: Trygve Staff (ny)

Medlemmer: Aurora Lindeland Geelmuyden (ny som nestleder, tidligere styremedlem), Gitte Marie Lundh Bjurling (gjenvalg), Rune Opdahl (gjenvalg), Tom Sørum (tidligere vara) og Trond Jacobsen (tidligere vara).

Varamedlemmer: Caterina Håland Gaeata (ny), Hilde-Marie Martinsen (ny) og Heidi Jorkjend (ny)

På møtet skal tidligere Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle innlede til debatt om rettsstaten i Europa og Norge: Er den under press?

Diskusjonen ledes av siviløkonom og idèhistoriker Mathilde Fasting fra Civita. Paneldeltagerne er sorenskriver i Oslo og leder av Domstolkommisjonen, Yngve Svendsen, tidligere stortingsrepresentant, nå seniorrådgiver i hodejegerfirmaet Visindi, Jette Christensen (Ap), kommentator Harald Stanghelle og fagdirektør i Norges institusjon for menneskerettigheter og tidligere advokat i Schjødt, Vidar Strømme.

Artisten Ingrid Olava spiller. Hun er kjent blant annet for låtene «Only Just Begun», «Back to love», «Warrior Song», «Jackie Kennedy», «Jupiter» og «Mens Jeg Sover».

Kretsleder Else-Marie Merckoll i Langseth Advokatfirma har sittet ut perioden, og går av som leder etter fire år. Nestleder Trygve Staff i Staff Advokatfirmaet er innstilt av valgkomiteen som ny leder.

Besøkte Ungarn

Styret drar hvert år på en studietur, og har tidligere blant annet besøkt Polen og Tyrkia. I lys av den stadig pressede politiske situasjonen i Ungarn, gikk fjorårets styretur til Budapest.

Trygve Staff er innstilt som ny leder av Oslo krets.

De norske advokatene hadde møter med dommere i lokale domstoler, med representanter fra advokatforeningen i Budapest, med Helsingforskomiteen og folk fra den norske ambassaden.

I 2020 innførte Ungarn en kriselov som ga statsminister Viktor Orbán utvidede fullmakter. Han kunne da oppheve lover og endre straffeloven uten å gå veien via parlamentet. Presset mot rettsstaten i Ungarn har lenge bekymret norske jurister.

«Det var nyttig å ha med inntrykk fra domstolen og den ungarske advokatforeningen samtidig som vi fikk et annet perspektiv på rettsstatens utfordringer», heter det i årsberetningen.

God økonomi

Else-Marie Merckoll har vært leder av Oslo krets i fire år.

Kretsen har solid økonomi. I 2021 gikk kretsen i overskudd med 1,048 millioner kroner, og har en egenkapital på 4,125 millioner kroner.

Kretsstyret arrangerte flere debattmøter i fjor, blant annet om ankesiling, advokatmonopolet og jussens politisering. Det ble også avhold kurs om blant annet om ny arvelov og personvern for advokatvirksomhet.

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Yngre Advokater, Oslo krets 2022-2023

Leder: Vjosa Maxhuni (ny, tidligere nestleder)

Medlemmer: Lars Andre Strøm Arnesen (gjenvalg), Anton Forssten (gjenvalg), Liv Minde (gjenvalg), Magnus Hagem (gjenvalg), Nicholas Foss Barbantonis (gjenvalg), Hege Moljord (ny) og Omar Tashakori (ny).

Oslo krets har også sitt eget bedriftsidrettslag i fotball, som spilte i 1.divisjon i 2021-sesongen, men som endte opp med å rykke ned fra årets sesong.

Gratis utlån av advokatkapper

Medlemmer av Advokatforeningen kan låne gratis advokatkapper av kretsen: 10 kapper er tilgjengelige i Advokatforeningens lokaler i Universitetsgaten 9, og én kappe henger i advokatrommet i Høyesterett. Alle kappene er nylig renset, opplyses det i årsmeldingen.

I løpet av fjoråret, bidro tretti advokater fra Oslo krets til Advokatvakten.

Ny leder i Yngre Advokater

Yngre Advokater (YA) Oslo krets hadde også et aktivt år i 2021, og arrangerte mange kurs og foredrag, blant annet De første rettssakene, Mangfold i advokatbransjen, Yngre advokater og det grønne skiftet og Survival guide for advokatfullmektiger.

Christine Taaje i Scatec ønsker å løses fra vervet som leder. Valgkomiteen har innstilt Vjosa Maxhuni i Arntzen de Besche som ny leder.

YAs styremedlemmer skal være under førti år, og valg av styremedlemmer gjøres på årsmøtet.

Vjosa Maxhuni er innstilt til ny leder i Yngre Advokater Oslo krets.

14 medlemmer i representantskapet

Oslo krets har som største krets også den største delegasjonen i Advokatforeningens øverste organ, representantskapet.

Valgkomiteen har innstilt følgende personer til medlemmer av representantskapet for 2022-2023:

Trygve Staff (kretsleder)

Marte Svarstad Brodtkorb er leder av valgkomiteen.
 1. Marte Svarstad Brodtkorb (gjenvalg)
 2. Kaare Magnus Risung (gjenvalg)
 3. Nora Hallén (gjenvalg)
 4. Kaare Andreas Shetelig (gjenvalg)
 5. Kåre Idar Moljord (gjenvalg)
 6. Vibeke Five (gjenvalg)
 7. Bendik Falch-Koslung (gjenvalg)
 8. Frode Sulland (gjenvalg)
 9. Jan Backer (gjenvalg)
 10. Lars Berge Andersen (gjenvalg)
 11. Magnus Brekke Svanberg (gjenvalg)
 12. Else-Marie Merckoll (gjenvalg)
 13. Anette Mellbye (gjenvalg)
 14. Tom Sørum (ny)

Som varamedlemmer, er innstilt: Aurora Lindeland Geelmuyden (ny), Vjosa Maxhuni (ny) og Kristin Nyhus Halvorsen (ny).

Valgkomiteen får ny leder

Marte Svarstad Brodtkorb, tidligere leder av Oslo krets, har de fire siste årene vært leder av valgkomiteen. Hun trekker seg nå ut, og som ny leder foreslås Else-Marie Merckoll.

Som øvrige medlemmer foreslås Magnus Brekke Svanberg (gjenvalg), Lars Berge Andersen (gjenvalg) og Nora Hallén (ny).

Powered by Labrador CMS