Illustrasjonsfoto/iStock: PeterAprahamian
Illustrasjonsfoto/iStock: PeterAprahamian

Advokat-VM i menneskerettigheter

Hvert år arrangeres det en internasjonal menneskerettighetskonkurranse for advokater i franske Caen. Vinneren kan reise hjem med 80.000 kroner i bagasjen.

Publisert

Hvert år arrangerer det franske krigsmuseet The Memorial of Caen en internasjonal menneskerettighetskonkurranse for advokater.

For å delta må man forberede en tolvminutters prosedyre på enten fransk eller engelsk om en reell og aktuell sak om krenkelse av menneskerettighetene.

Konkurransen er åpen for alle advokater som er medlem av en advokatforening, og fristen for å sende inn prosesskrift er 7. november.

Kan vinne 80.000 kroner

Den 31. finalen i rekken finner sted i Caen 26. januar neste år, med ti finalister fra hele verden. Vinnerne kåres av en jury, som dømmer både på bakgrunn av argumentasjonen og muntlig framstillingsevne.

Til sammen vil tre priser deles ut, to av juryen og en basert på publikumstemmer.

Hovedprisen, The Memorial and city of Caen award, består av 8000 euro, altså om lag 80.000 norske kroner. Den som reiser hjem med andreprisen, Bar award, reiser hjem med 4000 euro i lomma, og det samme gjør også vinneren av publikumsprisen.

Forum for menneskerettigheter

Hensikten med konkurransen er å øke opinionens bevissthet rundt menneskerettighetsbrudd, samt å skape et forum hvor menneskerettighetene kan forsvares.

De siste årene har juryen blitt ledet av flere fremtredende juridiske figurer i Frankrike, og i år er det den prisvinnende advokaten og presidenten av den nasjonale advokatforeningen i Frankrike, Christiane Féral-Schuhl.

Selv har hun jobbet nærmere 30 år som advokat spesialisert innen informasjonsteknologi.

Powered by Labrador CMS