Torstein Bae er både MP i Legalis og sjakkekspert i NRK.

Inviterer til advokatmesterskap i sjakk

Torstein Bae kombinerer innsamling til verdenshavene med prestisjefullt mesterskap.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med årets TV-aksjon inviterer managing partner Torstein Bae i Legalis til et advokatmesterskap i sjakk.

Med Spleis-kampanjen «Advokatbransjen for verdenshavene» håper Bae å få med advokatfirmaer på et stort bidrag til Verdens Naturfond (WWF) sitt arbeid med å bekjempe plast i havene.

Han har selv dratt i gang kampanjen med å donere 10.000 kroner til WWF.

Bae er sjakkekspert i NRK i tillegg til jobben i Legalis, og har selv deltatt i to sjakk-OL. Han var også president i Norges Sjakkforbund fra 2004 til 2007.

- Hovedpoenget er å få inn penger til et godt formål, men så tenkte vi det ville være en morsom vri å kombinere dette med et uhøytidelig sjakkmesterskap for advokatene, sier Bae til Advokatbladet.

Hjernekonkurranse

Han legger til at det er mange flinke sjakkspillere i advokatstanden, og at advokater og sjakk på mange måter hører sammen.

Torstein Bae håper mange advokater vil delta i mesterskapet.

Blant annet har Simonsen Vogt Wiig i en årrekke sponset verdensledende Magnus Carlsen.

- Både det å spille sjakk, og det å være advokat er en hjernekonkurranse der det handler om å oppnå best mulig resultat. Begge grenene dreier seg om å resonnere rundt muligheter og konsekvenser, påpeker Bae.

Han har forhåpninger om at advokatfirmaene vil bidra ut fra størrelse og evne.

- Jeg håper selvfølgelig at de store firmaene vil dra til litt skikkelig - og ser dette som en fin mulighet til å ta samfunnsansvar, og at bransjen samlet sett kan få til et godt bidrag, sier Bae.

Avventer koronasituasjonen

Et bidrag gir rett - men ikke plikt - til deltakelse i Advokatmesterskapet i lagsjakk 2021, forteller Bae.

- Vi må se an korona-situasjonen med tanke på hvordan vi skal lage opplegget rent praktisk, enten det blir en fysisk eller en digital konkurranse. Aller helst ønsker vi selvfølgelig å kunne gjennomføre mesterskapet fysisk, sier Bae.

Han legger opp til at advokatfirmaer kan delta med lag på to-tre advokater, og åpner også for at store firmaer kan delta med flere lag.

- Men også advokater som praktiserer alene skal kunne delta, presiserer Bae.

Han legger til at dette vil bli det aller første advokatmesterskapet i sjakk som gjennomføres.

- Og selv om dette er lagt opp til å være uhøytidelig, vil nok noen sikkert ta det ganske alvorlig - om jeg kjenner advokatbransjen rett, sier Bae.

Powered by Labrador CMS