Advokatfullmektig Eirik G. Kristoffersen sammen med en skjermdump av hva som møter en dersom man åpner chatboten Magnus.

LEGAL TECH

Magnus Legal har utviklet chatbot til å svare på enkle juridiske spørsmål fra klienter

Målet er å gi brukerne rask tilgang til informasjon, samtidig som at advokatenes arbeidshverdag effektiviseres.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag lanserte advokatfirmaet Magnus Legal en egen chatbot til å svare på enkle juridiske spørsmål fra virksomhetens brukere.

Boten er tilgjengelig for alle gjennom deres nettside, både på norsk og på engelsk, og er utviklet av advokatfullmektig Eirik Grude Kristoffersen i samarbeid med hans tidligere arbeidsgiver, teknologiselskapet Compendia, og AI-plattformen boost.ai.

Brukerne skal enkelt kunne gå inn på nettsiden, åpne chatbot-en nederst i høyre hjørne og stille enkle spørsmål, slik som regler for pensjon, bruk av egenmelding eller beregning av feriepenger og mye mer.

- Det som er fantastisk med dette verktøyet, er at man kan bygge det akkurat som man vil. I dag bruker vi mye tid på å svare på repeterende spørsmål. Nå kan mange av disse besvares av chatboten. Brukerne får rask informasjon, samtidig som vi får en mer effektiv hverdag, forteller Kristoffersen, som selv har utviklet innhold og stått for språktrening av boten. Teknologien og programvaren er levert av samarbeidspartnerne.

Videreutvikling basert på henvendelser

Hensikten med nyvinningen, er todelt. For det første å yte rask service til brukerne, samtidig som advokatene får bedre innblikk i klientenes faktiske behov, og konkrete problemstillinger de trenger hjelp med.

Selv om lesertall forteller noe om hvilken informasjon besøkende har konsumert på nettsiden, forteller de lite om hvilke spørsmål de søker besvart, påpeker Kristoffersen.

- Vi er fremdeles i en tidlig fase, så nå skal vi videreutvikle innholdet baserte på reelle henvendelser og spørsmål fra besøkende på nettsiden. Det er disse som er nøkkelen til å utvikle et godt verktøy, både selve chatboten, men også når det kommer til det generelle innholdet på nettsiden vår, sier han.

Foreløpig har Kristoffersen arbeidet med utvikling av boten i fem måneder, og han er ikke kjent med om det er flere advokatfirmaer som har utviklet et tilsvarende verktøy.

- Det er ikke tenkt å være en selvbetjent rettshjelper, men mer som en servicebot. Den kan enten svare på konkrete spørsmål, eller henvise videre til relevante nettsider eller direkte til advokater hos oss med erfaring på det aktuelle fagområdet.

- God effekt

Da Kristoffersen arbeidet i Compendia, utviklet han tilsvarende chatbot for flere fagforeninger.

- Jeg har veldig troen på dette. For foreningene hadde chatbotene en god effekt, nettopp fordi de fikk luket unna en del repeterende spørsmål og fikk innsyn i hva deres medlemmer var mest opptatt av. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal få en tilsvarende effekt her, spår han.

- Kanskje vil vi utvikle den videre slik at boten også kan fungere som en intern søkemotor for de ansatte her. Eksempelvis at chatboten blir tilgjengelig som egen kontaktperson på teams hvor man på en rask og effektiv måte kan få tilgang på maler, guider, ofte brukte e-post adresser og liknende.


Powered by Labrador CMS