Guiden skal gjøre det lettere for advokater og advokatfirmaer å navigere seg i det teknologiske landskapet.

Ny guide for bruk av kunstig intelligens

Den Europeiske Advokatforeningen har satt sammen en veiledning for hvordan EU-advokater og advokatfirmaer kan bruke kunstig intelligens i praksis.

Publisert Sist oppdatert

Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE) og European Lawyers Foundation (ELF) sin nye veiledning er et resultat av samarbeidsprosjektet - Artificial Intelligence for Lawyers (AI4Lawyers) - som ble startet opp i april 2020.

Veiledningen skal hjelpe rettsmiljøet til bedre å forstå hvordan kunstig intelligens og andre teknologiske nyvinninger kan brukes i det daglige, og det er rettet et særlig fokus på hvordan mindre advokatfirmaer kan dra nytte av teknologien, men også på hvilke risikoer utviklingen av kunstig intelligens representerer. Guiden er pedagogisk satt sammen, og den skal gi praktisk informasjon om hvilke verktøy som kan være relevante å bruke, samt hvordan verktøyene skal brukes, ifølge en pressemelding.

Presidenten i Den Europeiske Advokatforeningen, James MacGuill, er full av lovord.

-Jeg er overbevist over at veiledningen vil være et godt tilskudd og til stor hjelp for den europeiske advokatstanden. Veiledningen tilbyr praktiske og nødvendige råd i et stadig mer digitalisert samfunn, og den gir en interessant innsikt i de spennende mulighetene de mange AI-verktøyene representerer, sier han i pressemeldingen.

Guiden finner du her.

Powered by Labrador CMS