Jens Johan Hjort var ordfører i Tromsø for Høyre fra 2011 til 2015. Foto: Henrik Skjevestad
Jens Johan Hjort var ordfører i Tromsø for Høyre fra 2011 til 2015. Foto: Henrik Skjevestad

Han er innstilt som ny leder i Advokatforeningen

Jens Johan Hjort, tidligere ordfører i Tromsø, er innstilt av valgkomiteen som ny leder av Advokatforeningen.

Publisert

– Jeg er kjempeglad for å bli innstilt. Dette har vært en spennende prosess med mange dyktige kandidater, og å bli foretrukket av valgkomiteen i så måte, er absolutt veldig hyggelig, sier Jens Johan Hjort.

Han understreker at han ikke er valgt ennå, og at han har respekt for at det er Representantskapet som skal treffe den endelige beslutningen.

Årsmøte i Troms krets 7. april 2016 Jens Johan Hjort Marianne Bech og Erik Keiserud
Årsmøte i Troms krets 7. april 2016 Jens Johan Hjort Marianne Bech og Erik Keiserud

– Livet – og politikken - har lært meg at skinnet kan bedra; bjørnen skal først skytes. Uten noen som helst sammenheng for øvrig, smiler han.

Valgkomiteens leder, Sigurd Knudtzon, er svært godt fornøyd med innstillingen.

– Hjort er en fremoverlent person med bra organisatorisk erfaring, og han har politisk kompetanse som er av betydning, særlig i den fasen Advokatforeningen nå går inn i, sier Knudtzon.

LES OGSÅ: Fristes av ledervervet

Alle kandidatene som er blitt vurdert, har vært svært godt kvalifiserte, og valget har vært vanskelig, forteller han.

– Alle er dyktige jurister, men Hjorts politiske innsikt og erfaring var nok det avgjørende, sier Knudtzon.

Som Advokatbladet har skrevet tidligere, har valgkomiteen vurdert et knippe toppadvokater som mulige etterfølgere til Erik Keiserud.

Forsvarertopp Frode Sulland, Wikborg Rein-partner Susanne Munch Thore, Hamar-advokat Steinar Mageli, kommuneadvokat Hanne Harlem, medierettsadvokat Jon Wessel-Aas og Hønefossadvokat Trine Buttingsrud Mathisen er alle advokater som er blitt spilt inn til valgkomiteen, i tillegg til Hjort.

– Vi har fått mange forslag, også på advokater som ikke har vært fremme i media, og ikke alle Advokatbladet har omtalt, har vært aktuelle, forteller Knudtzon.

Advokatbladet kjenner til at Frode Sulland tidlig meddelte komiteen at han ikke var aktuell, og også Hanne Harlem har trolig gitt samme beskjed; hun har nå søkt en av de ledige stillingene som dommer i Høyesterett. Så vidt Advokatbladet kjenner til, har også Susanne Munch Thore gitt beskjed om at hun ikke var aktuell som leder.

Valgkomiteen har også innstilt fem nye medlemmer til Hovedstyret. Disse er Arild Dyngeland (Hordaland og Sogn og Fjordane krets), Leif Oscar Olsen (Vest-Agder krets), Halvard Østgård (Troms krets), Susanne Munch Thore (Oslo krets) og Marius Dietrichsson (Oslo krets / Forsvarergruppen).

Som observator for Yngre Advokater er Kasandra Byberg (Sør-Rogaland krets) innstilt.

Pål Behrens, sittende hovedstyremedlem fra Oslo krets, er innstilt som ny nestleder.

Ut av hovedstyret går Paal-Henrich Berle, Frode Sulland, Erling Lind, Michael Wiik Johansen, Ola Devold, og Anette Røsæther.

Ledervalget og valg av nye medlemmer til Hovedstyret skjer på Representantskapsmøte i Oslo den 26. mai.

Representantskapet består av 49 representanter; alle lederne i foreningens 19 kretser, med ekstra representanter fra de største kretsene. I tillegg møter en representant for hver av faggruppene.

 

 

Advokatforeningens leder, Jens Johan Hjort,  Arkivfoto:
Advokatforeningens leder, Jens Johan Hjort, Arkivfoto:

Jens Johan Hjort (53)

Partner i Steenstrup Stordrange i Tromsø.

Ordfører for Høyre i Tromsø kommune fra 2011 til 2015.

Partner fra 1998 i Advokatfirmaet Rekve, Pleym & Co., konsul for Sverige i Tromsø fra 1999, jobbet i både Finans- og Miljøverndepartementet. Hatt styreverv i Tromsø juristforening fra 2000 til 2003.

Han er styreleder for Festspillene i Nord-Norge, medlem av bedriftsforsamlingen i Det norske oljeselskap og medlem av Samisk språkutvalg.

LES OGSÅ: En av dem kan bli ny leder av Advokatforeningen