Ny MP i Wikborg Rein.

LEDERSKIFTE

Geir Sviggum blir ny managing partner i Wikborg Rein

Partner og styreleder i Wikborg Rein, Geir Sviggum, tar over rollen som firmaets øverste leder etter Finn Bjørnstad. – Krefter som treffer oss fra utsiden vil kreve store endringer, forteller Sviggum.

Publisert Sist oppdatert

Geir Sviggum (46) har i en rekke år vært partner og styreleder i Wikborg Rein. Etter sommeren vil han ta steget opp til toppen for å lede et av landets aller største advokatfirmaer.

Det melder Dagens Næringsliv.

– Det har vært en lang prosess internt før det ble offentlig i dag. Jeg har vært styreleder i en del år og sånn sett vært sentral i firmaets retning i en god stund. En litt annerledes hverdag blir det likevel, sier Sviggum til Advokatbladet.

– Naturlig med et skifte

Lederskiftet betyr at Finn Bjørnstad (65) er ferdig som managing partner i firmaet.

– Finn Bjørnstad har ledet Wikborg Rein i en ekstremt sterk periode med en voldsom oppgang, og vil fortsette i firmaet som partner. Han har hatt utrolig stor betydning i firmaet gjennom veldig mange år, og vil fortsette å være en viktig ressurs i fremtiden, sier Sviggum.

– Han har ledet firmaet i så mange mange år at det er naturlig med et skifte. Det er et skifte som skjer helt naturlig periodevis i advokatfirmaer.

Sviggum forteller at prosessen med å utnevne en ny leder, startet allerede i fjor sommer.

– Valgkomitéen har gjort en grundig jobb fra i fjor sommer, både i Norge og utlandet, med å bestemme hvem de ønsker som ny leder i selskapet. De konkluderte med å spørre meg, og jeg takket ja, sier han.

– Næringslivet og verden er i rask endring

Som styreleder gjennom fem år, har Sviggum selv vært med på å stake ut firmaets kurs for fremtiden. Firmaet har ikke noe behov for store justeringer av retningen videre, forteller han.

– På en annen side tror jeg krefter som treffer oss fra utsiden, for eksempel ved kunstig intelligens, vil kreve store endringer. Næringslivet og verden er i rask endring, og det vil kreve at også vi vil endre oss ganske betydelig, sier Sviggum.

– Jeg er tilfreds med kursen vi er på i forhold til markedet for øvrig, men jeg tror hele bransjen står overfor store endringer. Vi vil se en helt annen bransje om fem år, enn den vi ser i dag, sier han.

Internasjonal bakgrunn

Sviggum startet sin karriere i Wikborg Rein som advokatfullmektig i 2003, og fikk bevilling to år senere. Deretter jobbet han som fast advokat i to år, før han satte kursen østover og var leder for firmaets Shanghai-kontor fra 2008 til 2013.

Fra 2010 til 2014 var han styreleder for Norwegian Business Association, som tilsvarer det norske handelskammeret, i Shanghai. Han var blant annet sentral i perioden da Norge var i den kinesiske «fryseboksen» i kjølvannet av fredspristildelingen til Liu Xiaobo.

Under hans periode i Kina ble han rangert blant Asias hundre mest innflytelsesrike advokater og blant «15 Rising Stars» i den kinesiske advokatbransjen.

Han var senere leder for firmaets internasjonale virksomhet frem til 2016, da han gikk over til rollen som partner ved Oslo-kontoret.

I fire av de fem siste årene har Sviggum blitt kåret til årets internasjonale advokat i Finansavisens årlige advokatundersøkelse.

Powered by Labrador CMS