Justisminister Anders Anundsen sto for den høytidelige snorklippingen da Jusshuset ble offisielt åpnet i Oslo torsdag 19. mai. Leder i Juss-Buss Hanne Hareide Skårberg (t.v.) , og Sara Eline Grønvold fra Juridisk rådgivning for kvinner hjalp til med å holde snoren.

Fryktet invitasjonen skulle bli trukket tilbake

Justisministeren og Juss-Buss la vekk konflikten da det nye Jusshuset ble åpnet.

- Tusen hjertelig takk for at jeg fikk komme, jeg er veldig glad for at vi har fått til dette! Jeg har lyst til å takke ekstra for denne nøkkelen, og særlig det du sa om at jeg alltid var velkommen. Jeg var litt skeptisk til om kanskje invitasjonen skulle bli trukket tilbake, etter at jeg hadde en runde med det rettspolitiske arbeidet med Juss-Buss tidligere i år, sa Anundsen.

Som symbol på at han alltid var velkommen fikk Anundsen en egen nøkkel til Jusshuset. I det nye huset i Skippergata 23 er Juss-Buss, Juridisk rådgivning for kvinner (JURK), og Gatejuristen samlet under ett tak.

Det var i februar Juss-Buss og en rekke andre organisasjoner i et brev fikk beskjed av Justisdepartementet om at de vil miste driftsstøtten sin dersom pengene de får brukes til rettspolitisk arbeid. Regjeringens støttepartier og Arbeiderpartiet reagerte sterkt på kravet. Under Jusshus-åpningen torsdag presiserte Anundsen at han ikke hadde noe imot JussBuss sitt arbeid - snarere tvert imot.

- Jeg har lyst til å innlede med å si at jeg er ekstremt begeistret for også det rettspolitiske arbeid som gjøres av disse tre organisasjonene. Det er bare det at de pengene de får av oss skal gå til rettshjelp til gruppene som trenger det, påpekte Anundsen.

 

- Den innsatsen som legges ned i disse tre organisasjonene er helt uvurderlig. Uten dere ville rettssikkerheten for veldig mange vært dårligere. Det er ingen tvil om at innsatsen dere gjør har betydning for folks hverdag. Det setter vi enorm pris på, fortsatte ministeren.

Professor Kristian Andenæs viste til Juss-Buss sin siste årsrapport der organisasjonens frivillige arbeid blir beskrevet.

- 30 timer frivillig arbeid i uka pr. medarbeider. Visste justisdepartementet dette da de skrev sine merknader, undret Andenæs seg til stor applaus i forsamlingen.

- Jeg håper rettshjelp, rettspolitikk, forskning og utdanning fortsetter som den alternative rettshjelpens grunnpilar i årene som kommer, og at den juridiske profesjon fortsetter å få det tilsiget den har av samfunnsjurister, sa Andenæs og takket for sine mange år med samarbeid med organisasjonene.

 

 

[gallery columns="1" size="large" ids="7596,7595,7598,7599,7600"]

 

Powered by Labrador CMS