Sverre J. Wiese Bromander og Benedicte Gram-Knutsen.
Sverre J. Wiese Bromander og Benedicte Gram-Knutsen.

Sverre Bromander er ny president for Juristforbundet

Bromander og den ferske visepresidenten Benedicte Gram-Knutsen ble valgt til å ta over lederskapet på Juristforbundets landsmøte.

Publisert

Fire år har gått siden Håvard Holm tok over presidentstolen i Juristforbundet med Katrine Bratteberg som visepresident.

Under Juristforbundets landsmøte i Bergen fredag, var det politijurist Sverre Bromander som ble valgt inn til å ta over etter Holm. Med seg som visepresident har han Benedicte Gram-Knutsen.

– Jeg er opptatt av at Juristforbundet skal være en synlig aktør som kjemper for profesjonen og rettsstaten, sa Bromander i et innlegg på landsmøtet, skriver Juristen.

Tre hovedoppgaver som president

Bromander arbeider som politijurist i Kripos, men har lenge engasjert seg i Juristforbundet som tillitsvalgt. I tillegg til å ha vært både leder og nestleder for Politijuristene, har han også vært frikjøpt leder av Juristforbundet – Stat og medlem av hovedstyret, skriver Juristforbundet.

Ifølge forbundet er det særlig tre hovedoppgaver Bromander nå tar meg seg inn i sitt nye lederskap: Å skape større felleskap og enhet, større synlighet i samfunnsdebatten og mer vekt på medlemsrekruttering.

Vil styrke juridiske kompetanse i kommunene

Visepresident Gram-Knutsen jobber hos Byombudet i Bergen kommune, og arbeidet før det hos det som den gang het Fylkesmannen i Hordaland.

I tillegg til å være leder av Juristforbundet – Kommune og medlem av hovedstyret, har hun også ledet prosjektet som arbeider for å styrke den juridiske kompetansen i kommunene.

Powered by Labrador CMS