Camilla Klevan.

Hun blir ny direktør i Juristenes utdanningssenter 

Etter ti år med Torbjørn Buer, er det nå Camilla Klevan som overtar lederstolen. 

Publisert Sist oppdatert

«Styret i JUS er svært glade for å kunne orientere om at Camilla Klevan er ansatt som ny direktør i JUS», slik åpner Juristenes utdanningssenter pressemeldingen om direktørskiftet torsdag ettermiddag. 

- Dette er så gøy, jubler Klevan til Advokatbladet. 

- Torbjørn er en leder jeg ser opp til, som jeg hadde det veldig morsomt med da Juridika og JUS sammen etablerte podkasten «Takk & Lov», og som jeg deler verdier med. Torbjørn overlater en organisasjon i førsteklasses stand, og for meg er det en drømmesituasjon å få tilliten å lede denne organisasjonen videre.

- Spiller en viktig rolle for norske jurister 

Klevan er utdannet jurist og kan skilte med lang fartstid fra ulike bransjer. Til JUS kommer hun fra en stilling som organisasjonssjef i Oslo-filharmonien. Hun har også bakgrunn som redaksjonssjef og forlagsredaktør for juss i Universitetsforlaget.

I tillegg har hun vært prosjektleder for den digitale abonnementstjenesten Juridika, som faktisk er Universitetsforlagets og Aschehougs største enkeltsatsing noensinne. 

«Hun har erfaring med digitalt utviklingsarbeid, og hun har et stort nettverk i bransjen. Hun kjenner JUS godt fra sin tid i Universitetsforlaget», skriver JUS. 

- Jeg hadde mye kontakt med JUS da jeg jobbet i Universitetsforlaget, og ble imponert både over menneskene der og hva de fikk til, kvaliteten i alt de gjør, og kanskje særlig hvor raskt de snudde seg og leverte digitalt da pandemien kom, sier Klevan. 

Torbjørn Buer og Camilla Klevan under podkast-innspilling.

 - Jeg elsket å jobbe med digital juridisk innholdsproduksjon og utvikling i Universitetsforlaget. Og det er nettopp denne kombinasjonen av jussfaget, samfunnsoppdraget og produktutvikling, og ikke minst å formidle det ut i hele den store bransjen vi jobber, i som trekker meg til JUS. 

Først og fremst gleder hun seg nå til bli kjent med ny kolleger. 

- Og så blir det spennende å på nytt fordype seg i legal tech, lære alt jeg ennå ikke kan om kurs og oppdatere meg på alt som har skjedd mens jeg har fulgt jussbransjen fra sidelinjen, og sammen med gjengen i JUS stake ut kursen videre. JUS spiller en stor og viktig rolle for norske jurister, og å få bidra til at bevare og styrke den rollen i en verden som endres stadig raskere er en stor og kjempespennende utfordring!

Fra direktør til forfatter

Etter ti år med Torbjørn Buer som direktør, overtar Klevan i slutten av august. 

- Jeg synes det er fint å tre til side for å slippe Camilla til for å ta organisasjonen et skritt videre, sier Buer til Advokatbladet.

Torbjørn Buer.

- Vi har en veldig ambisiøs strategi, er en super gjeng , og vi kommer til å få god bruk for hennes unike kompetanse fra Juridika-prosjektet. Jeg har kjent Camilla i mange år. Hun er det beste vi kunne få som ny sjef, slår han fast.

Selv skal Buer bruke høsten til å skrive en metodebok i kommunikasjon sammen med psykolog Guro Øiestad. 

- Den skal veilede advokater til å hjelpe følelsesstyrte og sinte klienter til å komme i kontakt med sin sunne og gode dømmekraft slik at de agerer på en klokere måte i konflikter, røper han. 

- Jeg har ikke lyst til å forlate JUS, så jeg vil fortsatt ha et lite ben innafor og skal drive undervisning og fagutvikling innenfor alternativ tvisteløsning.

Powered by Labrador CMS