Jens Johan Hjort var svært populær ordfører i Tromsø fra 2011 til 2015. Nå er planene om å igjen stille til valg som ordfører i hjembyen, stanset. Foto: Henrik Evertsson
Jens Johan Hjort var svært populær ordfører i Tromsø fra 2011 til 2015. Nå er planene om å igjen stille til valg som ordfører i hjembyen, stanset. Foto: Henrik Evertsson

Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat

Advokatforeningens leder dropper jakten på ordfører-comeback i Tromsø, og trekker seg som kandidat med umiddelbar virkning.

Published

– Jens Johan har nå valgt å stille sin plass til disposisjon. Han har tilkjennegitt at han ikke lenger har den samlende rolle i partiet som er nødvendig for å lede partiet til valgseier. Han har samtidig uttrykt sin ubetingede støtte til partiet på veien mot valgseier i Tromsø i 2019, heter det i en pressemelding gjengitt av avisen Nordlys.

Også for fire år siden ble det kaos i Høyre da Hjort stilte ultimatum - og tapte mot Øyvind Hilmarsen.

- Vanskelig situasjon

- Jeg innser at jeg igjen har satt partiet i en vanskelig situasjon. Men jeg tror det er til det beste for Tromsø Høyre at de finner en annen kandidat enn meg til å toppe lista, sier Jens Johan Hjort til Nordlys. 

Beslutningen skal ifølge pressemeldingen ha blitt formidlet til Tromsø Høyre tirsdag denne uken. Styret i Tromsø Høyre har ifølge meldingen sittet i møter fredag ettermiddag for å drøfte situasjonen som har oppstått, og for å sette i gang arbeidet med å finne en erstatter.

- Todelt årsak

Ifølge NRK er årsaken til at Hjort nå trekker seg todelt. Han bekrefter til kanalen at noen i partiet har uttrykt mistillit, men presiserer at beslutningen om å trekke seg er hans egen.

– Jeg har etter nominasjonsmøtet og bråket rundt bompengeultimatumet innsett at jeg aldri vil kunne være en samlende figur i Tromsø Høyre, sier han til kanalen.

– Den andre delen handler om at Frp går ut før vi i det hele tatt har snakket sammen, og stiller ultimatum med at det ikke skal betales en eneste krone i bompenger. Det er sabotasje. Vi kan ikke forholde oss til en samarbeidspartner som på den måten går ut og angir premissene for samarbeid i media, påpeker Hjort ifølge NRK. 

Hjorts kamp om å bli ordfører i Tromsø har også vært til behandling i Advokatforeningens representantskap. I mai i år vedtok Advokatforeningens øverste organ at valgkomiteen må finne en annen leder ved neste års representantskapsmøte, dersom Hjort stilte som ordførerkandidat.

Hjort ble i mai gjenvalgt for to år, og mye tyder på at han nå kan sitte ut perioden.

Les også: Hjort gjenvalgt for to nye år