Jens Johan Hjort var blant de deltagende da Troms krets nylig hadde årsmøte.
Jens Johan Hjort var blant de deltagende da Troms krets nylig hadde årsmøte.

Fristes av ledervervet

Jens Johan Hjort legger ikke skjul på at han er lysten på å bli ny leder i Advokatforeningen.

Publisert

Advokatbladets marsutgave.
Advokatbladets marsutgave.

Tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort (H) startet nylig i ny jobb som partner i Steenstrup Stordrange i samme by etter at han mislyktes i å bli gjenvalgt etter valget i september.

– Det er hyggelig å være tilbake i den virkelige verden, sier Hjort spøkefullt til Advokatbladet når vi treffer ham i en pause under årsmøtet til Troms krets på Clarion The Edge hotell i Tromsø.

Det er tydelig at Hjort fremdeles er populær i nord. En rekke kolleger benytter pausen til å slå av en prat med mannen som i fire år var ordfører i byen.

Hjort gleder han seg over å være tilbake som advokat.

– Det er helt åpenbart stor forskjell på hverdagen nå og den jeg hadde tidligere. Det å være ordfører er en veldig ekstrovert virksomhet. Å være tilbake i advokatfaget, og få møtt gamle kolleger slik som i dag, er veldig hyggelig, sier Hjort, som forteller om en hektisk hverdag.

– Da jeg ble ordfører måtte jeg si farvel til klientene. Det betyr at jeg nå er i ferd med å bygge opp en portefølje igjen. Med gode kolleger og en fin krets her, kommer man langt, sier Hjort og smiler.

<html><head></head><body> Jens Johan Hjort er en av flere kandidater til vervet som leder av Advokatforeningen. Arkivfoto: Advokatbladet</body></html>
Jens Johan Hjort er en av flere kandidater til vervet som leder av Advokatforeningen. Arkivfoto: Advokatbladet

I mars kunne Advokatbladet avsløre at Hjort er en av kandidatene til å ta over vervet som Advokatforeningens leder når Erik Keiserud går av til sommeren. Virket som leder av Advokatforeningen kommer i tillegg til sivil jobb.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på oppslaget i Advokatbladet. Jeg så det sto at det var flere topp-advokater aktuelle … Vel, det slo meg at det var noen toppadvokater på forsiden, og én som sikkert kan betraktes som en som er god på bunn, spøker Hjort.

– Men det er veldig hyggelig å bli nevnt som en kandidat, understreker Hjort.

Under middagen i årsmøtet kom det forslag om at Troms krets skulle stille seg bak Jens Johan Hjort som lederkandidat, noe som ble vedtatt til rungende applaus.

– Frister lederjobben deg?

– Ja, absolutt! Det er et veldig spennende verv, men nå er det en valgkomité som skal gjøre en jobb og det har jeg stor respekt for, sier Hjort, og tillegger:

– Jeg må få si at Erik Keiserud har gjort en enestående jobb. Han har blant annet brukt veldig mye tid i arbeidet med ny advokatlov. At Keiserud i et virke der man tar betalt for hver time, setter av så mye tid til å jobbe for advokatstanden, står det ære av.

Powered by Labrador CMS