For mange som sliter har koronapandemien forverret de psykiske utfordringene, hevder IBA-president Horacio Bernardes Neto.

Vil kartlegge advokaters mentale helse

IBA har lansert to globale undersøkelser.

Publisert

International Bar Association (IBA) har startet et globalt prosjekt som skal kartlegge den mentale helsen til advokater over hele verden.

Prosjektets første fase består av to undersøkelser; en som skal besvares av advokatene selv, samt en som skal besvares av advokatfirmaer og andre juridiske virksomheter.

Undersøkelsene er tilgjengelig for IBA-medlemmer, men også for advokater som ikke er medlemmer. De kan besvares på enten engelsk eller spansk, og tar omtrent ti minutter å gjennomføre. Alle besvarelsene leveres anonymt.

Rus, depresjon og selvmord

IBA-president Horacio Bernardes Neto forteller om en økende bekymring for rusmisbruk, depresjon og selvmord blant advokater.

- Til tross for at koronapandemien har utfordret både oss og måten vi lever på, gir den oss også muligheter til å forandre oss til det bedre i fremtiden. Med informasjonen fra undersøkelsene kan vi både kartlegge utfordringene, men også yte bedre bistand til advokatene som trenger det, sier han i en pressemelding.

- Jeg håper undersøkelsene vil bidra til en mer åpen dialog om psykisk helse - spesielt av hensyn til advokatene som kanskje nå lider i stillhet.

Undersøkelsene kan du ta her!

Sliter med alkohol

I 2014 var rusmisbruk et av temaene på IBAs årlige konferanse. Da viste en studie publisert i International Journal of Law and Psychiatry at 18 prosent av advokater som har praktisert mellom to til tyve år har et problematisk forhold til alkohol.

Tallet øker til 25 prosent for advokater som har praktisert i yrket i mer enn tyve år.

Ekstremt prestasjonspress, stress og spesielle personlighetstrekk ble trukket frem som årsaker til at advokater ruser seg mer enn andre yrkesgrupper.

Advokatforeningen tilbyr akutthjelp til medlemmer som trenger det. Mer informasjon om det finner du her!

Powered by Labrador CMS