Berit Reiss Andersen, italienske Claudio Visco, tsjekkiske Martin Solc, og Jens Johan Hjort var de første foredragsholderne ut på IBA Bar Leaders conference som arrangeres i Oslo 23. og 24. mai.

- Gjør inntrykk å høre hvordan rettstater er under angrep

IBA Bar Leaders conference i Oslo retter fokus på rettssikkerhet verden over. - Viktig at vi ikke tar den for gitt i Norge heller, sier Jens Johan Hjort.

Over 400 delegater fra hele verden er denne uken samlet i Oslo for å diskutere ulike problemstillinger for verdens advokater på konferansene IBA Bar Leaders conference og IBA Mid Year meatings.

Se hele programmet for konferansen her!

På programmet onsdag sto rettssikkerhet, og mangel på sådan - og hvordan ulike land er rammet. Leder av Advokatforeningen, Jens Johan Hjort innledet konferansen på Grand hotell i Oslo.

Se videointervju med Jens Johan Hjort:

https://www.youtube.com/watch?v=GnJhd7rtGOc

- Helt grunnleggende

- Rettstaten står sterkt i Norge, men når man ser og hører vitnesbyrd fra eksempelvis Polen om hvordan rettsstaten er under angrep, gjør det inntrykk. De trodde ikke det skulle skje, men det gjorde det. Vi skal aldri ta rettssikkerheten for gitt, det er en helt grunnleggende verdi for at Norge er et av de beste landene i verden å bo i, sier Jens Johan Hjort til Advokatbladet.

Les også: Derfor er situasjonen i Polen så alvorlig

Onsdag kveld skal delegatene i en mottagelse på Nobels fredsprissenter. Torsdag står konsekvensene av Brexit på programmet før delegatene senere på kvelden møtes til offisiell konferansemiddag på Ekebergrestauranten.

Se bildegalleri fra åpningsdagen under!

[gallery columns="1" size="full" ids="14150,14146,14148,14149,14147"]

Powered by Labrador CMS