Mange foredragsholdere da IBA Oil & Gas-konferansen startet torsdag morgen på Hotel Continental i Oslo

Åpnet historisk IBA-konferanse i Oslo

- På tide med en slik konferanse i Norge, mener moderator.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag gikk startskuddet for det faglige programmet av den aller første IBA Oil & Gas-konferansen på norsk jord. Arrangementet samler

Thommessens Rune Solberg er blant moderatorene på Hotel Continental i Oslo under IBA-konferansen om olje og gass som foregår fra 22. til 24. juni.

advokater og andre i bransjen fra hele verden i den norske hovedstaden for å diskutere og lære mer om en bransje som for tiden er preget av nedgangstider og store utfordringer. International Bar Association arrangerer årlig en rekke konferanser verden rundt, deriblant IBA Annual Conference, som i år skal holdes i Washington.

Til tross for en internasjonal arrangør er hovedtyngden av deltagerne under Oil & Gas-konferansen norske. Blant dem som skal prate og moderere forsamlingen i en av seansene er Thommessen-partner Rune Solberg.

- Det var egentlig på tide at Norge som en olje-gass nasjon ble vertskap for en slik konferanse. Dette er definitivt et interessant, men krevende fagfelt, sier Solberg.

Les også:

Se hele programmet for konferansen her!

Senioradvokat Silje Wollan Einum i Simonsen Vogt Wiig var en av initiativtagerne til konferansen.

Han gleder seg over mange deltagere, men kunne ønske seg et enda mer internasjonalt preg på konferansen.

- Ideelt sett skulle det vært enda flere utenlandske deltagere , men det er nok vanskelig for en del å få det til nå rett før ferieperioden, påpeker han.

Programmet startet allerede onsdag med en velkomstmottagelse for alle deltagerne og fortsetter fredag med fokus på gjennomføring av kontrakter nå som oljeprisen er så lav.

Blant foredragsholderne finner vi Ivar Alvik fra Universitetet i Oslo og Joyce Jacobsen fra Vieira Rezende i Rio de Janeiro. Også advokattopper fra selskaper i London, Paris og Aberdeen er blant dem som vil sette sitt preg på konferansen, som byr på middag i Argent restaurant i Operaen torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS