- Vi håper jo selvfølgelig å kunne samle inn mest mulig penger til mennesker som er sårbare og virkelig trenger vår støtte, sier Anders Faanes.
- Vi håper jo selvfølgelig å kunne samle inn mest mulig penger til mennesker som er sårbare og virkelig trenger vår støtte, sier Anders Faanes.

Hver dag frem til julaften kan du lytte til podkastkalender med Codex

Advokatfirmaet har gått sammen med organisasjonen Advent for alle for å samle inn penger til 24 veldedige formål.

Publisert

Advokatfirmaet Codex slapp i dag første episode av en podkastkalender i samarbeid med organisasjonen Advent for alle.

Podkasten er til inntekt for 24 ideelle organisasjoner, én organisasjon for hver episode frem mot julaften, og ledes av administrerende direktør i Codex, Anders Faanes.

- En fantastisk mulighet til å hjelpe mennesker som virkelig trenger vår støtte. Sammen står vi sterkt, sier han til Advokatbladet.

I hver episode vil representanter for de ulike organisasjonene delta som gjester. Bak kalenderens første luke gjemmer det seg en prat med Regnskogfondet om deres arbeid og urfolks rettigheter.

Omvendt julekalender

Ifølge Faanes er det spennende å bli med på en såkalt omvendt julekalender, altså en kalender hvor man gir fremfor å få.

- I Codex Advokat har vi et DNA som handler om å gi mennesker en bekymring mindre. En ambisjon og målsetting vi har hver dag vi går på jobb. Advent for alle er en fantastisk organisasjon som også jobber for færre bekymringer. De sprer glede i en tid av året som handler om nettopp det, sier han.

- En viktig del av dette, er å etablere plattformer for kontaktskapende arbeid og nettverksbygging. I dette ligger det et grunnprinsipp om at sammen står vi sterkere, sammen får vi til mer. Vi ønsker å bruke kraften som ligger i slike nettverk til å skape mer oppmerksomhet rundt nytten og viktigheten av å ta samfunnsansvar, fortsetter Faanes.

24 organisasjoner 24 dager frem til jul

Den frivillige organisasjonen Advent for alle arbeider med å samle inn penger til andre veldedige organisasjoner.

I tillegg til Regnskogfondet, kan man gjennom kalenderen bli bedre kjent med Mental Helse Ungdom, Make A Wish Norway, Ingeniører uten grenser, Sykehusklovnene, Strømmestiftelsen, Stine Sofies stiftelse, SOS Barnebyer og Norges blindeforbund.

Lytterne vil også møte Blå kors, Dyrebeskyttelsen, Impact Norway, Frelsesarmeen, Rafiki, Verdens naturfond (WWF), Matsentralen Norge, Right to play, Støtteforeningen for kreftrammede, Kirkens nødhjelp, Redningsselskapet, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Økologisk Norge, Dråpen i havet og Care.

Ønsker man å bidra, kan kalenderen kjøpes på nettsiden til Advent for alle.

Powered by Labrador CMS