Advokat Nils Christian Nordhus representerte IS-kvinnen både i tingretten og i lagmannsretten, og vil også prosedere på vegne av henne i Høyesterett.

Høyesterett slipper inn IS-kvinnens anke

Kvinnen som i Borgarting ble dømt til to og et halvt års fengsel for deltakelse i terrororganisasjon, vil nå få saken behandlet i øverste instans.

I april i år konkluderte Borgarting lagmannsrett med at kvinnen var klar over at IS var en terrororganisasjon da hun i 2013 frivillig reiste til Syria sammen med ektemannen og fremmedkrigeren Bastan Vasquez.

Hun ble dømt for deltakelse i terrororganisasjon, og straffen ble satt til fengsel i to og et halvt år – ett år mindre enn fengselsstraffen som ble utmålt i tingretten.

– Hun synes ikke resultatet er rettferdig, sa kvinnens advokat Nils Christian Nordhus, som varslet anke allerede samme dag som dommen falt i Borgarting.

Nå har Høyesteretts ankeutvalg besluttet å ta saken opp til ankebehandling, der lagmannsrettens lovanvendelse og straffutmåling vil bli vurdert, i tillegg til enkelte punkter i forbindelse med saksbehandlingen.

Powered by Labrador CMS