Jens Edvin A. Skoghøy sier at han har mer innsikt i dag enn da han forlot Høyesterett i 2017.

Skoghøy innstilt som nummer 1 til Høyesterett

- Jeg tok sjansen og har allerede kjøpt meg et sted å bo i Oslo, sier Jens Edvin A. Skoghøy.

Publisert Sist oppdatert

I ettermiddag ble det klart at Jens Edvin A. Skoghøy (65) er innstilt som nummer én til det ledige embetet som dommer i Høyesterett.

- Jeg har vært i Høyesterett i atten og et halvt år fra før, så jeg tenkte jo at kvalifikasjonene var opplagte. Det eneste usikkerhetsmomentet var om Innstillingsrådet ville legge vekt på at jeg har kort gjenstående tjenestetid, men ettersom jeg er i den situasjonen at jeg ikke trenger opplæring, så ville ikke det ha vært et saklig argument, sier Skoghøy til Advokatbladet.

Erik Møse fyller 70 år i oktober, og slutter etter planen 1. november.

- Jeg har gitt beskjed til Høyesterett at jeg er klar tidligere, dersom det skulle oppstå et plutselig behov, sier Skoghøy.

- Lang studiepermisjon

Det var i 2017 at Skoghøy sluttet i Høyesterett og flyttet tilbake til Tromsø, der han har undervist ved UiT siden.

- Jeg føler at jeg har vært ute til en lang studiepermisjon. Men det har vært nyttig, og jeg vil si at jeg kommer styrket tilbake. Jeg har blant annet skrevet en bok i rettskildelære, og arbeidet har gitt meg anledning til å fordype meg teoretisk i forholdet mellom lovgivning og rettsanvendelse. Jeg føler at jeg kommer tilbake til Høyesterett med større innsikt enn det jeg hadde da jeg forlot domstolen, sier Skoghøy.

Han sier at han gleder seg til å begynne i Høyesterett igjen.

En av søkerne trakk seg

Det var opprinnelig fem søkere til stillingen. I tillegg til Skoghøy søkte advokat Are Stenvik (53) i advokatfirmaet BAHR fra Kolbotn, advokat Erlend Haaskjold (47) i advokatfirmaet Arntzen de Besche fra Oslo, lagdommer i Borgarting Jørgen Monn (53) fra Bekkestua og professor ved UiB Tore Lunde (56) fra Morvik i Bergen.

Lunde trakk søknaden før saken ble behandlet i Innstillingsrådet i dag.

Advokat Are Stenvik ble innstilt som nummer to, og advokat Erlend Haaskjold ble innstilt som nummer tre.

Innstillingen er enstemmig vedtatt, opplyser Arnfinn Agnalt, leder av Innstillingsrådet for dommere.

Powered by Labrador CMS