Årsmøtet i Advokatforeningen Trøndelag krets ble gjennomført som livestream fra Britannia hotell.

Har kjempet for advokatenes behov under pandemien

Advokatforeningen Trøndelag krets holdt årsmøte torsdag etter et av sine travleste år noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld arrangerte Advokatforeningen Trøndelag krets årsmøte.

Mens styret og valgkomitéen deltok fra et møterom på Britannia hotell var medlemmene invitert til å delta digitalt. Selv om pandemien satte en stopper for mye av aktiviteten i 2020, har ikke styret ligget brakk av den grunn.

- Som krets har vi det siste året vært mer aktive enn noen gang, både når det gjelder lovendringer, og å arbeide for advokatenes arbeidsvilkår. På grunn av pandemien er dette noe vi har jobbet mye mer med det siste året enn det vi har gjort før. Vi opplever at vi nå har fått en forståelse for at noen advokater har en del særskilte behov, sier Anita Rian Lykken til Advokatbladet.

Anita Rian Lykken ble gjenvalgt som kretsleder i Advokatforeningen Trøndelag.

Styret i Trøndelag krets har også arbeidet med å øke bevisstheten rundt respekten for rettsferien som de opplevde var en utfordring i Sør Trøndelag tingrett.

- Vi opplever nå at denne uenigheten er løst, sier Lykken.

Vil bedre etterutdanningstilbudet

På årsmøtet ble Lykken gjenvalgt som kretsleder.

- Jeg stor-gleder meg til en ny periode. Vi har masse spennende på gang, og dette er utrolig givende foreningsarbeid, sier Lykken.

Dermed ble det ingen endringer blant styremedlemmene. Erlend Hjulstad Nilsen gikk ut av styret som varamedlem. Som nytt varamedlem ble Anders Kjøren valgt.

- Hva blir kretsens viktigste oppgave i 2021?

- Å komme i gang igjen med et bedre tilbud til etterutdanning for advokatene igjen! Selv om vi har hatt både fysiske og digitale møter i 2021, er dette noe vi ønsker å bli enda bedre på i 2021, sier Lykken.

I desember hadde Trøndelag krets nesten hundre deltagere påmeldt til julebord, men dette måtte dessverre avlyses.

- Så snart pandemien tillater det, blir det viktig å møtes igjen på våre sosiale arenaer. Disse arrangementene er vår kilde til å få frem medlemmenes syn. Mange mener mye rundt lunsjbordet, men lite offisielt, sier Lykken, som likevel har forsøkt å mane til engasjement.

- Vi ser at vår Facebook-gruppe fungerer ganske bra som en arena for å engasjere advokatene, påpeker Lykken.

Samles på Røros

I slutten av oktober vil Trøndelag nok en gang invitere medlemmene til det tradisjonelle årlige Røros-seminaret.

- Dette er en flott mulighet for både erfarne og yngre medlemmer å møtes til nettverksbygging, kompetanseheving og å ha det sosialt, sier kretslederen.

Powered by Labrador CMS