Håkon Danielsen er partner i Advokatfirmaet Danielsen & Co.
Håkon Danielsen er partner i Advokatfirmaet Danielsen & Co.

Har fått bevillingen suspendert etter hvitvaskingssiktelse

Advokat Håkon Danielsen er siktet for å ha hvitvasket millionbeløp, men nekter straffskyld. Han går nå rettens vei for å få opphevet suspensjonen.

Publisert Sist oppdatert

Advokatbevillingsnemnden har suspendert bevillingen til advokat Håkon Danielsen, skriver Finansavisen.

Bakgrunnen skal være at han er siktet for grov hvitvasking, og for brudd på hvitvaskingslovens bestemmelser.

Politiadvokat Anja Perminow Strand bekrefter overfor avisen at Danielsen er siktet.

Håkon Danielsen er sønn av Per Danielsen, og partner i Danielsen & co. Fredrik Berg i Fend representerer Danielsen i saken.

– Han er av den oppfatning at siktelsen er tatt ut uten fundament i hverken faktum eller juss, sier Berg til Finansavisen.

- Overførte beløp

Politiet skal ha fattet interessen for Håkon Danielsen i forbindelse med at de stanset en utenlandsk statsborger på Oslo lufthavn. Denne mannen er siktet for hvitvasking av over 400 millioner kroner, og hadde Danielsen som sin advokat.

Advokat Fredrik Berg er partner i Fend advokatfirma.
Advokat Fredrik Berg er partner i Fend advokatfirma.

Ifølge siktelsen mot Danielsen skal advokaten ha hjulpet ham med å overføre et større pengebeløp til angivelige kreditorer i utlandet. Danielsen sier dette beløpet er på 2,6 millioner kroner, men benekter at overføringen er gjort på en ulovlig måte.

Forsvarer Berg viser til at Danielsen kan dokumentere at opphavet til pengene er en lovlig betalingsformidlingsvirksomhet, og at hele pengebeløpet består av mindre enkeltinnskudd fra norske kunder som kan verifiseres.

Går rettens vei

For å få stanset suspensjonsprosessen mot seg har Danielsen nå tatt saken til domstolen.

Oslo tingrett skal den 20. januar behandle en midlertidig forføyning mot Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. Det er satt av én dag til saken.

– Vedtaket er mangelfullt saksbehandlet, uforholdsmessig og svært inngripende da det innebærer et løpende yrkesforbud. Vedtaket skal derfor prøves for retten slik at Danielsen får anledning til å utøve sin virksomhet som advokat, sier Berg til FA.

Advokatbladet har vært i kontakt med Danielsens forsvarer Fredrik Berg, som sier at han ikke har ytterligere kommentarer utover det han har sagt til media allerede.

«Å suspendere en advokatbevilling før en endelig avgjørelse foreligger i en tilknyttet straffesak, er sjelden kost. Likevel åpner lovverket for at Advokatbevillingsnemnden kan gjøre det», skriver Finansavisen.

Powered by Labrador CMS