Barbro Johansen er leder for digital innovasjon og IT i Haavind.

Haavind starter samarbeid med PocketLaw

Svensk tech-bedrift som tilbyr juridisk plattform til små og mellomstore bedrifter har inngått avtale med Haavind.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske tech-selskapet PocketLaw har inngått en strategisk avtale med advokatfirmaet Haavind, skriver Finansavisen i dag.

- Vi ønsker å være i front i utviklingen av digitale tjenester. Denne avtalen gir Haavind umiddelbar tilknytning til en ferdig og testet digital plattform som i tillegg er under sterk utvikling, sier Barbro Johansen, leder for digital innovasjon og IT i Haavind, til Finansavisen.

- PocketLaw har allerede hjulpet flere tusen SMB-kunder i Sverige og ekspanderer virksomheten til flere land. For oss er dette en mulighet til å kobles mot nye kunder, noen av dem med et stort potensiale for vekst, sier Barbro Johansen, leder for digital innovasjon og IT i Haavind, sier Johansen til Advokatbladet.

Hun påpeker at digitale tjenester ikke klarer å løse hele behovet til SMB-bedriften.

- PocketLaws kunder får derfor rask tilgang til hjelp fra Haavinds advokater gjennom plattformen. Vi kommer også til å fortsette med å utvikle self service-løsninger mot våre eksisterende kunder, sier Johansen.

Etablert i 2018

PocketLaw ble etablert av de to svenske juristene Olga Beck-Friis og Kira Unger i 2018.

«Som M&A-advokat hos Mannheimer Swartling så Kira hvor utdatert advokatbransjen var og hvordan selskaper manglet en enkel og effektiv måte å løse og håndtere sine juridiske behov. Samtidig forsto Olga hvordan andre bransjer hadde nytte av digitalisering da hun jobbet med digital strategi som management consultant i McKinsey», heter det på PocketLaws hjemmeside.

Brukere av PocketLaw kjøper abonnement til mellom 290 og 990 kroner pr. mnd, og får da tilgang til et antall kontraktmaler, oppbevaringsplass, kundeservice med mere. For det dyreste abonnementet vil man også få tilgang til rabattert advokatbistand gjennom partnere.

Advokat-rabatt

PocketLaw tilbyr en alt-i-ett-løsning til små og mellomstore bedrifter, med blant annet kontraktsmaler og digital veiledning, og også mulighet til å snakke med advokater til rabatterte priser. Arbeidsrett, kontraktsrett, GDPR, selskapsrett, emisjoner og anskaffelser er blant fagområdene som tilbys.

Olga Beck-Friis og Kira Unger er gründere av PocketLaw.

Ifølge Finansavisen har PocketLaw nå over seksti ansatte, og har firedoblet omsetningen siden oppstart. Selskapet har hentet inn 110 millioner kroner i frisk kapital fra svenske investorer.

Tjenesten har ifølge markedssjef Andreas Kvinnesland Ringstad i dag ti tusen brukere. Han forteller at over 6700 selskaper har tatt i bruk tjenesten.

Blant kundene er alt fra små oppstartsselskaper til konserner som Schibsted og Babybjörn.

Haavind vil via plattformen komme i kontakt med nye kunder, opplyser Barbro Johansen til Finansavisen.

Norges 10.største advokatfirma

Haavind hadde en omsetning i 2021 på 545 millioner kroner, og var det tiende største advokatfirmaet i Norge i fjor, målt i omsetning. Omsetningen økte med 8,4 prosent fra 2020.

I den store advokatundersøkelsen i 2021 var Haavind blant firmaene med sterkest vekst, og økte med 25 prosent i antall poeng, totalt sett. Firmaet gjorde det spesielt sterkt innenfor fagområdene entreprise, teknologi, digitalisering og havbruk.

Powered by Labrador CMS