Advokatfullmektig Damien Magrou under lanseringsarrangementet.

Thommessen skal hjelpe ukrainske flyktninger i Norge med å bli gründere

50 talentfulle ukrainere skal delta i nytt gründerprogram i Norge. Thommessen skal bistå til med det juridiske. – Vi er sterke tilhengere av innovasjon og entreprenørskap, og er stolte over å kunne bidra, sier Snorre Valdimarsson.

Publisert

I september ble det lansert et helt nytt gründerprogram for ukrainere bosatt i Norge, Sverige og Danmark. Programmet lyder navnet UAccelerate, og skal hjelpe flyktningene med å tilegne seg nødvendig kunnskap for å kunne starte opp og drive egen virksomhet.

UAccelerate

Initativtakerne bak programmet er Danish Entrepreneurs, Digital Norway, Google og Nordisk Ministerråd.

I Danmark har satsingen allerede båret frukter. Over 1.200 ukrainere har deltatt i programmet, og flere har startet opp suksessfulle bedrifter. Blant de første 50 fra Norge finnes alt fra ferske gründerspirer til seriegründere.

UAccelerate skal gå over en periode på ti uker, og noen av de fremste aktørene i norsk og ukrainsk næringsliv skal stå for opplæringen. Gjennom en rekke workshops skal alt fra digital markedsføring og finansiering, til skatteregler, dekkes i programmet.

- Thommesen er sterke tilhengere 

Advokatfirmaet Thommessen er en av aktørene som bidrar til programmet.

- Vi er sterke tilhengere av innovasjon og entreprenørskap, og er veldig stolte over å kunne støtte dette strålende initiativet.

Det sier advokatfullmektig Damien Magrou. Han gleder seg til å hjelpe ukrainerne med å akselerere. Det skal han og Thommessen gjøre ved å bistå deltakerne juridisk.

- Blant annet skal vi hjelpe til hva angår valg av selskapsform, registrering av selskap, aksjonæravtaler og eventuelt investeringsavtaler. Der det er behov vil vi også involvere advokater med kompetanse innenfor f.eks. arbeidsrett, teknologi eller immaterielle rettigheter.

- De 50 beste ble valgt ut

Partner Snorre Valdimarsson forteller at over 250 søkere meldte sin interesse for programmet. Blant disse ble de 50 beste prosjektene valgt ut. Det er hovedsakelig kvinner som skal delta med sine forretningsidéer her i Norge.

- Søknadsfristen på den første runden av programmet var 24. august, og nå er deltakerne valgt ut. Av størst betydning i utvelgelsesprosessen var kvaliteten på den forretningsideen som ble presentert, samt hvor motiverte søkerne var for å delta i programmet, sier han.

Partner Snorre Valdimarsson og Damien Magrou i Thommessen.

- Et vidt spekter av prosjekter

Partneren sier at forretningsidéene omfatter et vidt spekter av ulike typer prosjekter.

- Alt fra IT, konsulentvirksomhet og eventbyrå til kultur, mat, skjønnhet og helse er innebefattet, sier Valdimarsson.

Blant de femti deltakerne skal man også finne en tidligere finalist av Ukraina Got Talent, en professor og eieren av en ukrainsk sjokoladefabrikk.

- Et annet eksempel er Yulia Buhlaker og hennes forretningsidé. Hun fikk presentere sitt konsept på lanseringsarrangementet, nemlig produksjon av håndsydde moteartikler av fiskeskinn. Hun har allerede etablert bedriften Fiskin, sier Magrou.

Noen av produktene til bedriften Fiskin, etablert av ukraineren Yulia Buhlaker.

- Jeg måtte bygge opp et helt nytt liv

Buhlaker forteller om eget prosjekt med engasjement. 

- Da jeg kom til Norge, måtte jeg bygge opp et helt nytt liv. Arbeid var av stor betydning, og jeg hadde en drøm om å etablere min egen arbeidsplass. Nå har jeg begitt meg ut på gründerreisen her i Norge, sier Yulia Buhlaker til Advokatbladet.

 Thommesen bidrar også i andre sammenhenger

Magrou sier at Thommessen på generell basis er opptatt av å bidra i krigens forbindelse.

- I Thommessen gjøres det mye viktig arbeid for ukrainerne. Vi har blant annet etablert en intern gruppe, kalt «Ukraine Task Force», som jobber utelukkende med Ukraina-relaterte problemstillinger, sier han.  

- Siden april har vi dessuten blitt medlem av Norsk-Ukrainsk Handelskammer (NUCC), har organisert flere ukrainarelaterte arrangementer, og jobber med forskjellige prosjekter knyttet til Ukrainas gjenoppbygging, og den ukrainske diasporaen i Norge, sier fullmektigen.

Thommessens «Ukraine Task Force»

Teamet består av Damien Magrou, Hedvig Moe, Snorre Valdimarsson, Elin Ibsen Gustavsen, Nikolai Rekman og Ingeborg Morken

Ved behov innhenter de hjelp og kompetanse fra andre kollegaer i Thommessen. 

Powered by Labrador CMS