Marius Dietrichson ble innstilt en en enstemmig valgkomite som ny leder av Forsvarergruppen.

Ny leder i Forsvarergruppen

Marius Dietrichson ble på Forsvarergruppens høstseminar valgt til ny leder.

Publisert

Dietrichson, som er partner og styreleder i advokatfirmaet Furuholmen, overtar etter Frode Sulland, som har vært leder siden 2007.

Frode Sullands avgang kom overraskende på mange av deltagerne på Forsvarergruppens høstseminar på Farris Bad i helgen.

- Valgkomiteen har enstemmig innstilt Marius Dietrichson, til tross for at Frode Sulland har gjort en strålende innsats for Forsvarergruppen. Bakgrunnen er at valgkomiteen mener at funksjonstiden for vervene i Forsvarergruppen bør være i samsvar med det som ellers gjelder i Advokatforeningen, sa valgkomiteens leder, Berit Reiss-Andersen.

I foreningens faggrupper utnevnes ledere for en toårsperiode, som så kan forlenges to ganger, altså maks seks år.

- Frode har ledet Forsvarergruppen siden 2007, og har allerede vært leder lenger enn det som er normal funksjonstid, sa Reiss-Andersen, som satt i valgkomiteen sammen med Aase Karine Sigmond og John Christian Elden.

Etter at Forsvarergruppen av 1977 i juni 2012 ble en del av Advokatforeningen, ble det innført en regel om at leder av gruppen bør være representert i foreningens hovedstyre.  Hovedstyremedlemmens funksjonstid er fire år, og Sullands tid i Hovedstyret utløper neste sommer.

- Summen av dette er årsaken til at valgkomiteen kom til at nå er et riktig tidspunkt å fremme forslag om lederskifte, sa Berit Reiss-Andersen.

Frode Sulland fikk trampeklapp av salen da han takket for seg.

- Jeg har full forståelse for valgkomiteens forslag. Jeg er glad for at jeg kan overlate stafettpinnen til nettopp Marius, som jeg har hatt et svært godt samarbeid med, sa Frode Sulland.

Erik Keiserud, leder i Advokatforeningen, sa i sin takketale til Sulland at Forsvarergruppens inntog i Advokatforeningen har vært en "suksesshistorie som i stor grad skyldes din innsats".

- Frodes samfunnsengasjement er nådeløst og imponerende. Han nøler ikke med å kritisere makthaverne. Til Advokatbladet i 2006 sa du at jussen er et godt virkemiddel for et radikalt samfunnsansvar. Det har du levd opp til. Du har vært en sterk drivkraft. Når jeg ser deg på TV, blir jeg rolig, da vet jeg at dette går bra, sa Keiserud.

Han roste Suland spesielt for hans innsats i Rettshjelpsaksjonen og glattcelle-saken.

Også Mette Yvonne Larsen, som har sittet i styret i Forsvarergruppen siden 2003, ble foreslått skiftet ut med den samme begrunnelsen som Sulland; at funksjonstiden hennes har vært lenger enn det som ellers gjelder i Advokatforeningen.

Styremedlem Trygve Staff gikk ut av styret etter eget ønske.

Etter benkeforslag fra advokat Erik Lea fra Haugesund, ble advokat Kim Gerdts valgt inn som nytt styremedlem. Valgkomiteens to øvrige kandidater, Elden-advokat Mette-Julie Sundby og Hjort-advokat Arne Gunnar Aas ble også valgt inn.

Det avtroppende styret valgte ny valgkomite, som nå består av Frode Sulland, Trygve Staff og Berit Reiss-Andersen. Anne Kroken fortsetter som nestleder.

Styremedlemmene Marijana Lozic og Johnny Veum var ikke på valg.

Marius Dietrichson har sittet i styret i Forsvarergruppen siden 2011. Han ble tidligere i år oppnevt til medlem i det rådgivende styret i organisasjonen ECBA (European Criminal Board Association). Han har vært forsvarer i en rekke større straffesaker.

Advokatbladet kommer med flere saker fra Forsvarergruppens høstseminar i sin novemberutgave.

- For første gang i min historie har vi hatt flere kandidater enn de postene som skulle fylles. Det vitner om et sterkt engasjement, og det er veldig bra, sa Frode Sulland da han takket for seg.
Powered by Labrador CMS