Det nyvalgte styret i Yngre forsvarere, fra venstre: Vilde Havrevold, Jakob Ulmo, Jasmin Gheshlaghi, Magnus Torfoss (leder), Maren Larsen Borgan, Andreas Seehusen Karlsbakk (nestleder). Rikke de Vibe ble også valgt som nytt styremedlem, men er ikke med på bildet.

Dette er det nye styret i Yngre forsvarere

- Noe av det viktigste vi gjør er å skape en sosial møteplass for unge forsvarere i bransjen, sier den nyvalgte lederen Magnus Torfoss.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det avholdt årsmøte for Yngre forsvarere, et utvalg under Forsvarergruppen i Advokatforeningen. Gruppen ble opprettet i 2019, og har rundt 200 medlemmer.

Yngre forsvarere

  • Et fast utvalg under Advokatforeningens forsvarergruppe, etablert i 2019 som en faglig og sosial møteplass av og for yngre forsvarere.
  • Utvalget arrangerer sosiale treff og jevnlige kurs om relevante temaer, og jobber for å fremme yngre forsvareres interesser.
  • Gruppen har også en egen Facebook-side, «Yngre forsvarere», med informasjon om faglige og sosiale arrangementer.

Det viktigste punktet på agendaen var valg av nytt styre, der sju nye medlemmer skulle velges for en periode på to år.

Magnus Torfoss ble valgt til ny leder, og tar over vervet etter Elin Grinde. Han har jobbet som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Hasle i Oslo siden begynnelsen av 2020.

- Vi blir en fin gjeng med syv personer som alle er engasjerte. Jeg gleder meg til å bygge videre på det grunnlaget som er blitt lagt i løpet av de to siste årene, sier Torfoss.

- Sosial møteplass

Når veien nå skal banes videre for utvalget, er det særlig de yngste han er opptatt av å få med på laget.

- Jeg synes det er spesielt viktig at vi fokuserer på å omfavne nye fullmektiger og de unge i bransjen, for noe av det viktigste vi gjør er jo nettopp å skape en sosial møteplass som gir en følelse av tilhørighet til en gruppe som deler mange av de samme interessene og erfaringene som man selv sitter med, forteller Torfoss.

Magnus Torfoss er ny leder i Yngre forsvarere.

Han tror det blir enklere å legge til rette for treff og arrangementer nå som pandemien nærmer seg slutten.

- Vi ønsker å ha i alle fall ett sosialt treff hver måned, for eksempel fredagspils eller lignende, og i tillegg forsøke å gjøre disse møtene så varierte og inkluderende som mulig.

- Mål om faglig input

Også faglige møter står på agendaen hos det nye styret.

- Vi ønsker å ha flere arrangementer med faglig input, i tillegg til at det vil være naturlig å jobbe med ting som vår gruppe kanskje engasjerer seg litt ekstra for – for eksempel å effektivisere Tilsynsrådets søknadsopplegg for når man søker om advokatbevilling.

- Bare på årsmøtet har det kommet opp flere spennende forslag til hva vi kan gjøre og hvordan vi kan dra lasset videre, og jeg tror den varierte kompetansen som finnes blant medlemmene i det nye styret vil være en stor ressurs for gruppen fremover, sier Torfoss.

Dette er de nye styremedlemmene fra 2022:

  • Magnus Torfoss (leder): Advokatfullmektig i Advokatfirmaet Hasle i Oslo.
  • Andreas Seehusen Karlsbakk (nestleder): Advokatfullmektig i Elden Advokatfirma i Oslo.
  • Vilde Havrevold: Advokat i Fend Advokatfirma i Oslo.
  • Jakob Ulmo: Advokat i Advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson i Oslo.
  • Jasmin Gheshlaghi: Advokat i Advokatfirmaet Wiig & Co i Trondheim.
  • Maren Larsen Borgan: Advokatfullmektig i Elden Advokatfirma i Oslo.
  • Rikke de Vibe: Advokat i Advokatfirmaet de Vibe i Oslo.
Powered by Labrador CMS