Managing partner i Wiersholm, Stephan Jervell.

Kvale og Simonsen Vogt Wiig bryter opp «de fem store» i Prospera-undersøkelsen

Wiersholm topper kategorien for «Overall performance». Like bak følger Thommessen, Wikborg Rein og BAHR, men på delt 5. plass er det i år nye navn på listen. 

Publisert Sist oppdatert

I Prospera-undersøkelsen kårer de største kjøperne av juridiske tjenester landets beste forretningsadvokatfirmaer. I dag kom årets resultater. 

I fjor var kategorien for «Overall performance» fullstendig dominert av de fem største advokatfirmaene. I 2024 er det annerledes. 

Wiersholm topper, mens Thommessen og Wikborg Rein tar plass nummer to og tre, før BAHR dukker opp på 4. plass. Schjødt har mistet fjorårets 5. plass, som nå er kapret av både Kvale og Simonsen Vogt Wiig. 

Kvale har altså hoppet seks plasser opp sammenliknet med 2023. 

- Vi er svært stolte over resultatene fra årets undersøkelse, og det er motiverende å motta slike tilbakemeldinger fra markedet. De gode resultatene bekrefter vårt sterke fokus på tett samarbeid med våre kunder og at vi virkelig er opptatt av å forstå deres behov, sier managing partner Marius L. Andersen i en melding

Kvale topper også kategoriene for «Legal advisory», «Business minded», «Project staffing», «Forefront of digitalization», «Project management», «Competitive pricing», «Strategic speaking partner» og «Personal contacts» blant de største innkjøperne, det vil si virksomheter som årlig kjøper juridiske tjenester for mer enn sju  millioner kroner. 

- Forbedrer oss litt hver eneste dag

Også Wiersholm har klatret i årets undersøkelse. I fjor havnet firmaet på 3. plass i «Overall performance»-kategorien. Nå ligger det altså helt øverst. 

- Dette er stas! At vi går helt til topps bekrefter det gode arbeidet som hele tiden legges ned av teamet vårt – både av advokatene våre og fra forretningsstøtte, sier managing partner Stephan Jervell til Advokatbladet. 

Han forteller at Wiersholm er opptatt av å være det han kaller for mikroambisiøse. 

- Det betyr at vi forbedrer oss litt hver eneste dag. Denne undersøkelsen viser at vi lykkes med det, og gir oss samtidig gode indikasjoner på hva vi må jobbe mer med, forklarer Jervell.

- Vi tar stolthet i å levere juridiske råd av høyeste kvalitet, i kombinasjon med solid forståelse av rammene klientene våre operer i, og at folkene våre er skikkelig hyggelige å jobbe med. Dette skal vi fortsette med. Tusen takk til hele Wiersholm-teamet og til våre klienter for fine tilbakemeldinger. 

Wiersholm tar også 1. plassen i kategoriene «willingness to recommend» og «brand strength» blant de største klientene. 

15 advokatfirmaer rangert

Prospera-undersøkelsen gjennomføres årlig av analysebyrået Kantar Sifo. Hensikten er å gi innsikt i hvordan de største næringslivsaktørene vurderer norske forretningsadvokatfirmaer. 

Til årets undersøkelse har Kantar gjennomført intervjuer med over 310 virksomheter, hvor samtlige kjøper juridiske tjenester for minimum to millioner kroner i året. 

136 av disse igjen er skilt ut i et segment bestående av de største klientene som kjøper juridisk bistand for over sju millioner kroner i løpet av et år. 

Totalt er det 15 advokatfirmaer med i undersøkelsen. 

Powered by Labrador CMS