VR-brillene er utviklet for å styrke spillernes kognitive persepsjon.

Thommessen satser på kvinnefotball

Advokatgiganten ser flere likhetstrekk mellom norsk fotball og advokatbransjen, og skal sammen med Toppserien og Toppfotball Kvinner bruke VR-teknologi for fremme kvinnelige talenter.

Publisert

Gjennom en ny samarbeidsavtale med Toppfotball Kvinner og tech-selskapet Be Your Best skal Thommessen bidra til utviklingen av norsk kvinnefotball.

- Thommessen er engasjert i å løfte fram kvinnelige talenter. Ikke bare på fotballbanen, men også i vår egen bransje. Det er en kjent sak at advokatbransjen opplever frafall av kvinnelige advokater på høyere nivåer, og vi jobber aktivt med tiltak for å rekruttere, utvikle og beholde kvinnelige talenter. Gjennom samarbeidet med Toppfotball Kvinner kan vi bidra til dette på andre arenaer også, sier partner, Bendik Christoffersen, på firmaets nettsider.

VR-teknologi på fotballbanen

Selskapet Be Your Best holder hus i Forskningsparken i Oslo, og utvikler teknologi som skal styrke fotballspilleres mentale trening. Nå har de utviklet et verktøy basert på VR-teknologi, som tar utgangspunkt i forskning gjort på fotballspillere over hele verden, og deres evne til å innhente informasjon og ta raske beslutninger på banen. Med VR-brillerne kan spillerne trene på å håndtere ulike situasjoner i en virtuell fotballkamp.

Et konkurransefortrinn

Som følge av samarbeidet skal nå spillerne ta i bruk en ny teknologisk treningsmetode, nemlig VR-briller, utviklet av Be Your Best. Målet er å styrke spillernes kognitive persepsjon.

– Det er stor konkurranse der ute, og vi ønsker å henge med. Da er kompetanse rundt spillerne våre og hvordan vi skal forvalte dem avgjørende. Persepsjonstrening er ekstremt viktig i fotball, og det er fantastisk at verdens beste miljø på dette feltet befinner seg nettopp her. Dette er ikke systematisert noen andre steder, så å kunne gjøre det i vår liga kan være et stort konkurransefortrinn for oss, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner til Thommessen.

Trekker paralleller til advokatbransjen

Selv tror advokatfirmaet at VR-teknologien vil styrke norsk kvinnefotball.

- Toppfotball Kvinner har allerede tatt et stort skritt mot å skape like muligheter for jenter og gutter i fotballen. Skal vi henge med i utviklingen internasjonalt må det satses på kvinnefotball, og denne reisen vil vi være med på! Å bruke digitale verktøy til å bli bedre er noe vi kjenner oss godt igjen i. Vi har den samme tilnærmingen i advokatbransjen hvor vi også tar i bruk teknologi for å utvikle våre talenter, samt for å effektivisere og forbedre arbeidet vårt, sier Managing Partner i Thommessen, Sverre Tyrhaug.

Powered by Labrador CMS