Jorunn Skrede Klakegg ser frem til å tre inn i en ny bransje.

Vil bli størst i Førde

- Ved å tilby bred kompetanse og stor kapasitet, ønsker vi å være et lokalt alternativ til nasjonale advokatfirmaer, sier partner Arvid Mellingen i Advokatfirmaet Tollefsen, som har hentet inn Jorunn Skrede Klakegg fra IT-sektoren som daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Da Tollefsen la sin vekststrategi, så de et behov for å ansette en ny daglig leder som kunne styre den administrative driften i firmaet. Dette fant de ved å gå til IT-sektoren hvor deres nye medarbeider Jorunn Skrede Klakegg har sin hovedbakgrunn.

- Det er en helt ny bransje for meg. Jeg satt som mellomleder i IT-bransjen, og er kjent med det å sitte i ledelsen i en kompetansebedrift. En stor del av denne erfaringen om ledelse kan jeg omsette direkte til min nye stilling. Likevel har jeg mye å lære, noe jeg ser fram til, sier Klakegg til Advokatbladet.

Flere fordeler ved å ansette daglig leder uten juridisk bakgrunn

Partner i Advokatfirmaet Tollefsen, Arvid Mellingen, ser flere fordeler med å ansette en ny daglig leder uten juristutdannelse eller erfaring i advokatbransjen.

- Vi trenger en som er god på det administrative i driften, alt fra HR-arbeid til markedsføring og økonomistyring.

- Det er sannsynligvis en bedre løsning enn at en av partene har en administrativ daglig lederrolle ved siden av sine arbeidsoppgaver. På den måten kan våre advokater fokusere på sitt spesialområde, sier han.

Klakegg tror det er hensiktsmessig for advokatfirmaet å hente inn en leder med erfaring fra en helt annen sektor.

Advokatfirmaet Tollefsen

  • Opprettet kontor i Sogndal i 1990.
  • Utvidet virksomheten med et kontor i Førde i 2019.
  • Har nå tolv ansatte fordelt på de to kontorene.
  • Er det største advokatfirmaet i gamle Sogn og Fjordane.
  • Praktiserer tradisjonell allmenn advokatvirksomhet.

- Fordelen er at jeg har ekstern erfaring. Jeg kan ta med meg verdifull kompetanse fra IT-bransjen og iverksette her. Videre kan jeg dra paralleller, og se likheter og ulikheter mellom de to bransjene. På den måten kan se hvilke tiltak som fungerer og ikke.

I tråd med firmaets vekst de siste årene, har også de administrative ledelsesoppgavene blitt flere. Klakegg tror ansettelsen av en ny daglig leder var etterlengtet.

- Jeg føler meg veldig velkommen, og jeg tror de har sett fram til å få inn denne rollen i firmaet. Det er viktig for meg å være fysisk til stede på kontorene, og ha daglig kontakt med de ansatte.

Vil vokse

Siden 1990 har Tollefsen advokatfirma hatt ett kontor lokalisert i Sogndal, men i 2019 bestemte de seg for å satse større. De gikk fra én eier til partnerskap, samtidig som de utvidet virksomheten ved å opprette et kontor i Førde.

Arvid Mellingen er partner i Advokatfirmaet Tollefsen.

- Det er svært ulik konkurransesituasjon i de to byene. Vi er størst i gamle Sogn og Fjordane fylke, der vi har et markert størrelsesfortrinn og mindre konkurranse. I Førde er konkurransesituasjonen vanskeligere, og vi er relativt ferske i byen. Målet er å bli størst også her, sier Mellingen til Advokatbladet.

Advokatfirmaet Tollefsen har en tydelig vekststrategi, der det langsiktige målet er å ta etablere seg også i andre byer. Klakegg er positiv til fremtiden.

- Vi har et mål om å øke driften i Sunnfjord ved å rekruttere godt. Det er et stort marked vi ønsker å komme inn på. Vi må jobbe med å ansette flere advokater, og vise kompetansen vår til det nye markedet.

- På lang sikt ønsker vi å se til byer lenger nord på kartet, for å utvide ytterligere, sier hun.

Krevende rekruttering

Arvid Mellingen peker på at rekrutteringsprosessen er utfordrende.

- Det vi ser i vårt distrikt er at det er utfordrende å beholde og rekruttere nye folk. Det er stor kamp om kandidatene, og vi konkurrerer i større grad mot offentlig sektor som girer opp sin rekruttering.

Firmaet har nå tolv ansatte, men flere er på vei inn dørene. Deres strategi er å tilby gode forhold, og ikke minst flotte omgivelser.

- Vi må stille med interessante oppgaver og gode vilkår. Andre fordeler med å være advokat i distriktet her, er boforholdene. Vi ser at mange tiltrekkes av naturen, skiforholdene og friluftslivet vi har her i området, sier han.

Bred kompetanse

Som et lokalt firma satser Advokatfirmaet Tollefsen på å være lett tilgjengelig i distriktet, og kunne ta i mot saker raskt. Ved å tilby bred kompetanse og stor kapasitet, ønsker de å være et lokalt alternativ til nasjonale advokatfirmaer.

- Vi tilbyr tradisjonell allmenn advokatvirksomhet med bred kompetanse som vi kan bruke på de fleste fagområder. Vi bistår i alt fra tingsrett og næringsforhold, til konkurs- og dødsbo, sier Mellingen.

Powered by Labrador CMS