Wiersholm-partner Morten Goller og partner i Kvale, Stine Snertingdalen, topper henholdsvis listen med antall poeng, og talentoversikten i Finansavisens advokatundersøkelse. – Det hadde selvsagt vært morsomt å gjøre det bra i allround-kategorien også, men til det er jeg nok for spesialisert, sier Stine Snertingdalen.

Her er advokatbransjens største poengsankere

Morten Goller fra Wiersholm sanket flest poeng av samtlige advokater i Finansavisens advokatundersøkelse, mens Stine Snertingdalen fra Kvale fikk flest poeng i kategorien Up and coming.

De to er skjønt enig om at en sterk interesse for eget fagfelt, å være tro mot seg selv, og å arbeide i et kyndig fagmiljø, er blant deres suksessfaktorer.

– Jeg skal ikke overvurdere betydningen av denne listen, men det er klart det gir en trygghet og bekreftelse for valget klientene tar når de bestemmer seg for hvilken advokat de skal bruke. Sånn sett er det utvilsomt positivt, sier Wiersholms partner Morten Goller til Advokatbladet.

Han topper Finansavisens advokatundersøkelse i kategoriene «Offentlige anskaffelser», og «Konkurrentenes mest ettertraktede». Undersøkelsen ble ifølge avisen besvart av 45 advokatfirmaer. Det var ikke lov å stemme på advokater i eget firma, og fikk totalt flest poeng av alle advokater i undersøkelsen.

Goller ser litt todelt på hvordan han har nådd opp.

– Innenfor offentlige anskaffelser har jeg jobbet målrettet i veldig mange år, holdt hundrevis av kurs, og skrevet artikler og bøker. Dermed er nok plasseringen mest et utslag av langsiktig arbeid. Når det gjelder de andre områdene, har jeg de siste årene hatt noen store, profilerte saker som har gjort meg mer synlig i markedet, påpeker Goller.

Han tipser gjerne Advokatbladets lesere om hva han tror skal til for å nå opp: Å ha en genuin interesse for det man driver med, og å finne et fagfelt man er virkelig interessert i, er ifølge Goller viktig for å lykkes.

– Man kan selvfølgelig være en dyktig advokat på mange forskjellige måter. Derfor er det viktig å finne sin egen måte å være utøve yrket på. Som i alle andre deler av livet må man være tro mot seg selv. Det er vanskelig å spille en rolle over mange år, understreker Morten Goller.

Stine Snertingdalen har i flere år vært inne på talentlisten, en liste med ferskere up and coming advokater. Også i år topper hun listen over de mest talentfulle i kategorien konkurs- og insolvensrett. I samme kategori på hovedlisten er hun inne på en sjuende plass.

– At jeg gjør det bra er nok et resultat av jevn og trutt jobbing, foredrag og artikler, at jeg stadig får større og større saker, samt verv i lovutvalg og konkursrådet. Kolleger ser forhåpentligvis at jeg tar et steg hvert år. Og å bli omtalt som ung og lovende i en alder av 42, er helt supert, sier Snertingdalen med et smil.

For Kvale-partneren har det vært viktig å bruke uformelle nettverk.

– Å få et nettverk av personer du stoler på, og kan spørre, både i eget og andre firmaer, har vært viktig for meg. I tillegg er miljøet rundt helt sentralt. Skal man holde et jevnt høyt nivå, må man være en del av et større fagmiljø, fastslår Snertingdalen, som er en av relativt få kvinner som bemerker seg i kåringen.

Les også:

Les Erlend Wessel Carlsens kommentar: - Veldig lett å se hvem som har lykkes.

 

– Kvinner er kanskje generelt ikke så flinke til å stikke seg ut og fremheve seg selv, vi ser jo en overvekt av menn i seniorposisjoner i advokatbransjen. Med et flertall av kvinner blant jusstudentene, og mange firmaer som jobber godt med å få opp og frem flere kvinner, er kvinneandelen på denne listen forhåpentligvis også økende. Jeg håper de kvinnelige talentene står på og fortsetter, sier Snertingdalen. Noen unntak er det; Siri Teigum har vunnet kategorien konkurranserett seksten ganger – så også i år, og er inne på fjerdeplass i antall poeng. Men bak henne er det langt mellom kvinnene som utmerker seg. Flere kategorier står helt uten, eller med kun ett kvinnelig innslag. Snertingdalen opplever likevel ikke kåringen som en slags «gutteklubben grei» der mannlige kolleger kun rangerer hverandre. – Jeg ser ingen navn som står der som ikke burde stått der, men det er mange dyktige advokater og flere kunne sikkert også ha vært inne på listen.

Hun er bevisst på ikke å tenke for mye på kåringen i hverdagen.

– Hvis hovedfokus i jobben din går ut på å komme høyt på ulike rankinger, er det neppe det som skjer. Man må ha en annen innstilling - en genuin interesse for faget og for klientens utfordringer. Så får heller en god plassering komme som et resultat av arbeidet man gjør i hverdagen, sier hun, og får støtte av Goller, som satte ny rekord med totalt 192 poeng, og topper oversikten over konkurrentenes mest ettertraktede.

– Blir det et ekstra høyt forventningspress på deg fremover nå som du har gjort det så bra, Goller?

– Hehe, det er jo en tanke det ja, at det bare kan gå nedover … Men jeg går heldigvis ikke rundt og tenker på kåringer hele året. I hverdagen er jeg mest opptatt av å gjøre en god jobb for klienter, med kolleger jeg setter stor pris på – men det er klart det er veldig hyggelig å få denne typen anerkjennelse, fastslår Goller.

Powered by Labrador CMS