Tina Storsletten Nordstrøm ser frem til å jobbe med mangfold i advokatbransjen på flere måter.
Tina Storsletten Nordstrøm ser frem til å jobbe med mangfold i advokatbransjen på flere måter.

- Et problem at advokatbransjen fortsatt er veldig homogen og blendahvit

Advokatforeningens kvinneutvalg bytter navn fra kvinneutvalget til mangfoldsutvalget.

Publisert

Advokatforeningens kvinneutvalg endrer navn til «Utvalg for å fremme likestilling og mangfold i advokatyrket» (Mangfoldsutvalget) fra 1. januar 2021. Det ble vedtatt under et møte i Advokatforeningens hovedstyre fredag.

Utvalgets fokus blir heretter å jobbe for mangfold i advokatbransjen, uavhengig av kjønn og bakgrunn.

- Å jobbe med mangfold i advokatbransjen handler om mer enn bare å øke kvinneandelen, sier utvalgsleder Tina Storsletten Norstrøm.

- Ikke i mål

Hun mener det er likhetstrekk i mekanismene som hindrer kvinnene å komme opp og frem, og de som hindrer mennesker med minoritetsbakgrunn, funksjonsnedsettelser eller en annen legning i det samme.

– Vi ser det som et problem at advokatbransjen fortsatt er veldig homogen og blendahvit, og at dette ikke representerer jusstudentene og samfunnet. Utvalget må derfor jobbe bredere enn bare med kjønn - selv om dette fremdeles er viktig, og vi ikke har kommet i mål på dette feltet, sier Nordstrøm.

Kristine Hasle Øverby er en av åtte kvinnelige partnere i Wiersholm.
Kristine Hasle Øverby er en av åtte kvinnelige partnere i Wiersholm.

Ser endringer i søknadsbunken

En opptelling Dagens Næringsliv gjorde i våres viser at det i landets femten største advokatfirmaer kun var tre partnere med et ikke-vestlig etternavn.

– Selv om det kanskje ikke er et enormt samfunnsproblem i seg selv, er det et problem for bransjen vår, og kan være et problem for motivasjonen til unge jenter og minoriteter om de ikke ser forbilder som seg selv i firmaenes ledelse, sier Kristine Hasle Øverby, en av åtte kvinnelige partnere i Wiersholm.

Hun opplever en positiv endring i firmaets søkermasse når stillinger lyses ut.

– De siste par årene har vi fått inn mange flere søkere med minoritetsbakgrunn. Det er gledelig å se, sier Øverby, og legger til at Advokatforeningens mangfoldsutvalg allerede har flere satsninger på agendaen fremover.

Powered by Labrador CMS