Advokatforeningen oppfordrer interesserte advokater til å stille i Oslo pride-paraden, (f.v.) Didrik Beck, Ida Sofia Vaa og Karin Johansson fra Advokatforeningens sekretariat, samt Elden-advokat Nora Hallén. Bak står Elden-advokatene (f.v.) Christian Flemmen Johansen, Mette-Julie Sundby, Heidi Reisvang, Ida Andenæs, i tillegg til Trude Hafslund fra Advokatforeningen.

- Helt naturlig at Advokatforeningen stiller i Oslo pride

For aller første gang blir advokater fra Oslo krets å se i Pride-paraden. Det vekker både begeistring - og reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Advokatforeningen er blitt utfordret av medlemmer til aktivt å delta i Oslo Pride-paraden. Foreningen har tatt utfordringen, og stiller for aller første gang i Pride-paraden som finner sted lørdag 30. juni.

Pride er en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, og en politisk markering av at alle mennesker, uavhengig av seksuell legning, skal få leve frie liv uten fare for trakassering eller diskriminering.

Medlemmer tok kontakt

I fjor samlet Pride-paraden i hovedstaden hele 40.000 deltagere, og om lag 200.000 feststemte tilskuere langs løypen som går fra Grønland til Spikersuppa.

- Det har de siste årene vært medlemmer som har tatt kontakt med Advokatforeningen Oslo krets og lurt på hvorfor ikke vi er med i paraden. Derfor synes vi det var riktig å stille opp i år. For å få det hele i gang tilbød jeg meg å bidra i organiseringen, sier Nora Hallén, styremedlem i Advokatforeningen Oslo krets.

På vegne av kretsen oppfordrer hun derfor interesserte til å møte opp lørdag 30. juni utenfor Juristenes hus i Oslo klokken 11.00 der det vil bli enkel servering, og utdeling av T-skjorter.

Se mer informasjon om pride-paraden på Oslo krets sitt Facebook-arrangement!

For første gang

Mens både Forsvaret og Politiet og en rekke andre yrkesgrupper og foreninger lenge har deltatt, blir det første gang Advokatforeningen skal gå i paraden.

- Jeg synes det er helt naturlig at en interesseorganisasjon som hegner om menneskerettigheter og står opp mot diskriminering, også støtter dette, sier Hallén.

Hun understreker at det fortsatt er slik at homofile blir straffeforfulgt, og ikke kan leve slik de ønsker i deler av verden.

- Det vil alltid være ulike meninger om deltagelsen, men jeg håper det er noe de aller fleste medlemmene synes det er bra vi er med på, og jeg håper mange blir med, sier Hallén.

To meldte seg ut

Advokatbladet vet at minst to medlemmer er så kritisk til deltagelsen at de har valgt å melde seg ut av Advokatforeningen. Hallén synes det er synd om noen har en forståelse av at Pride er langt utenfor det Advokatforeningen skal bry seg om

- Men medlemmene står naturligvis helt fritt til å mene dette, sier Hallén, og understreker at de som er negative er en liten minoritet.

- Styret har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på vår deltagelse, sier Hallén.

Felles avgang fra Juristenes hus til paradestart i Grønlandsleiret blir kl. 11.30.

Powered by Labrador CMS