Advokat Thomas Skjelbred.

- Sindre Finnes ønsker alle fakta på bordet

Advokat Thomas Skjelbred i Elden representerer Erna Solbergs ektemann, og sier at Finnes, når tiden er riktig, er villig til å svare på alle spørsmål om saken til de instanser som måtte undersøke den.

Publisert Sist oppdatert

Elden advokatfirma har i kveld sendt ut en pressemelding med uttalelser fra Sindre Finnes. 

- Gitt den massive oppmerksomheten denne saken har fått er det helt naturlig at Finnes søker sivilrettslige råd knyttet til hans aksjehandel. Jeg opplever at Finnes ønsker at alle fakta skal komme på bordet, sier advokat Thomas Skjelbred.

Skjelbred er spesialist i saker om økonomisk kriminalitet, og var tidligere assisterende sjef i Økokrim.

I pressemeldingen kommer Finnes med en rekke uttalelser om aksjehandelen han gjorde under pandemien, om sin jobb i Norsk Industri / NHO, om sin aksjehandel i Sveits og om øvrige transaksjoner.

«Finnes har mottatt svært mange henvendelser fra media om denne saken. I den følgende redegjørelsen fra Sindre Finnes vil han forsøke å svare på disse», står det innledningsvis.

Mye alene på hjemmekontor

Finnes forteller at han under pandemien tilbragte store deler av tiden alene på hjemmekontor, med mye tid til rådighet - som i økende grad ble benyttet til aksjehandel.

- Jeg var ikke på noe tidspunkt i denne perioden blitt gjort kjent med informasjon om regjeringens beslutninger, som kan betegnes som innsideinformasjon.

- Det er ikke noe sammenfall mellom oljeskattepakken og mine handler, og jeg hadde ikke på noe tidspunkt kjennskap til sensitiv informasjon relatert til dette.

- Jeg hadde ingen innsidenformasjon om at regjeringen 10. september 2020 skulle varsle mulige koronainnstramminger, uttaler Finnes.

Han forteller at han ikke på noe «tidspunkt hatt tilgang på kurssensitiv informasjon gjennom jobben».

Ga Erna materialet den 13. september

I uttalelsen viser han til en rekke av spørsmålene han har fått fra mediene om klokkeslett for når transaksjoner ble utført, og om oversikten som ble oversendt til  Høyre.

- Det er en umulig oppgave å detaljforklare enkelttransaksjoner som ligger flere år tilbake i tid, uttaler han.

Han sier at han solgte seg ut av Nordic Mining-aksjen i 2013, og «ingen ytterligere kommentarer til denne aksje i tiden Erna var statsminister».

- Utsatt for bedrageri i Sveits

Finnes uttaler at det er kommet spørsmål om investeringer i Sveits, og ønsker å forklare disse.

- I 2004-2005 ble jeg utsatt for et investeringsbedrageri ved at jeg ble forledet til å investere 116.000 kroner i et firma som først holdt til i Barcelona, men som etter hvert flyttet til Sveits.

- Jeg ble i årene som gikk, holdt varm, og ble forespeilet at disse pengene vokste ved at jeg fikk informasjon som viste gevinst på investeringen. Jeg gjorde ingen ytterligere investeringer i selskapet, men oppdaget etter hvert at firmaet stod oppført på det svenske Finanstilsynets liste over firmaer som drev med investeringsbedragerier. Jeg forsto da at jeg hadde blitt utsatt for et bedrageri.

Han skriver at det er «utrolig kjedelig og flaut å innse at jeg ble lurt trill rundt», og at han tapte hele investeringen. 

Powered by Labrador CMS