Advokat Benedicte Hoaas foran snø- og iskunstparken i Alta.

– Uforståelig og absolutt ikke formålstjenlig med domstolsreversering

– Det virker mot sin hensikt å skulle reversere en sammenslåing som allerede har vist en positiv effekt og som gir en økt grad av rettssikkerhet, mener leder Benedicte Hoaas i Advokatforeningen Finnmark krets.

Publisert

ALTA: Benedicte Hoaas driver eget advokatfirma i Alta, og har god oversikt over de rundt tjue advokatene som holder til i Finnmarks største by. Hennes inntrykk er at reformen har vært positiv for fylket, og at de fleste advokatene i kretsen er negative til reverseringsforslaget.

– Det var en grundig utredning som ble gjort i forkant av reformen som viste at behovet for økt rettssikkerhet, fleksibilitet og mindre saksbehandlingstid gjorde det nødvendig med visse praktiske og strukturelle endringer. Nå begynner det å nærme seg ett år med sammenslåtte domstoler, og jeg kan foreløpig ikke peke på noen negative konsekvenser for oss i Finnmark, forteller Hoaas.

– Meningsløst med reversering

Hun mener reformen bør få ordentlig tid til å virke før regjeringen tar den drastiske beslutningen om å reversere.

– I Finnmark har vi opplevd en forandring til det bedre! Vi har fått en bedre flyt for alle aktører i domstolene – vi opplever kortere saksbehandlingstid og mindre habilitetsproblematikk grunnet større fleksibilitet mellom rettsstedene, noe som er positivt for små og sårbare domstoler.

– For meg fremstår det som uforståelig at reformen skal reverseres på det stadiet vi befinner oss på i dag. Det er absolutt ikke formålstjenlig.

Powered by Labrador CMS