Domstoladministrasjonen i Trondheim.
Domstoladministrasjonen i Trondheim.

Disse er oppnevnt som nye faste forsvarere

Domstoladministrasjonen har oppnevnt syv nye faste forsvarere i fem forskjellige tingretter, som i tillegg vil være tilknyttet Borgarting, Eidsivating, Agder og Hålogaland lagmannsrett.

Publisert Sist oppdatert

Domstoladministrasjonen (DA) antar advokatene Bjørn Rener-Larsen og Eva Johnsen Holm som faste forsvarere til Agder tingrett og Agder lagmannsrett. Begge er tilknyttet rettsstedet Arendal.

Rener-Larsen er advokat og partner i Arendal-firmaet Hald & Co, og ble med dette gjenoppnevnt som fast forsvarer for en ny periode. Holm har vært partner i Arendalsadvokatene DA siden 2020, og har også hatt flere år som fast bistandsadvokat i Agder.

Advokat Håvard Flatland er ny fast forsvarer i Follo og Østfold tingrett og Eidsivating lagmannsrett.
Advokat Håvard Flatland er ny fast forsvarer i Follo og Østfold tingrett og Eidsivating lagmannsrett.

Fra politiadvokat til forsvarer

I Follo og Nordre Østfold tingrett, rettssted Ski og Eidsivating lagmannsrett er Håvard Flatland oppnevnt som ny fast forsvarer, mens til Søndre Østfold tingrett og Borgarting lagmannsrett har DA antatt Gaute Nilsen.

Flatland er tilknyttet advokatfellesskapet Skar Advokater i Vestby, og jobbet tidligere i advokatfirmaet Bratlien.

Gaute Nilsen har i nærmere 15 år var en del av påtaleenheten i politiet i Sarpsborg og Østfold. I 2015 startet han egen advokatpraksis, og som fast forsvarer vil han være tilknyttet rettsstedet Sarpsborg.

Tre nye ved Hålogaland lagmannsrett

Ved Salten og Lofoten tingrett og Hålogaland lagmannsrett har DA antatt advokatene Tor Haug og Svein Skipnes for en ny seksårsperiode som faste forsvarere.

Haug holder til i Bodø, og arbeidet som politiadvokat ved Salten politidistrikt i flere år før han i 1993 begynte som advokat i Bodø. I dag jobber han i advokatfellesskapet Advokat i Nord. Også Skipnes er stasjonert i Bodø, og har siden 2003 vært partner i Advokatfirmaet AGA.

Ved Hålogaland lagmannsrett er også Olav Eriksen oppnevnt som fast forsvarer. Han er derimot tilknyttet rettsstedet Finnsnes og Nord-Troms tingrett.

Eriksen har drevet egen advokatpraksis på Finnsnes siden 1989, og er i dag partner, styreleder og daglig leder i Advokatfirmaet Eriksen. Han er styremedlem i Advokatforeningen, og har tidligere vært leder av Troms krets og vært medlem av foreningens disiplinærutvalg for Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS