-Noe av det som gjorde sterkest inntrykk under trainee-oppholdet, var det stimulerende arbeidsmiljøet hos Deloitte, sier Emilie Rodahl Dokset.

Emilie (25) er advokatfullmektig i Deloitte og FIFA-dommer i fotball: - Glad firmaet ser oss som enkeltmennesker

Emilie Rodahl Dokset er allerede en av landets fremste kvinnelige fotballdommere. Nå ser hun frem til å kombinere den rollen med en karrière i advokatbransjen.

For én måned siden startet Emilie Rodahl Dokset (25) som advokatfullmektig i Deloitte advokatfirma i Oslo. Jobben i firmaets Tax & Legal-avdeling kombinerer hun med fotballdømming på øverste nivå for kvinner, og i 3.divisjon herrer. Dokset, som i flere år har vært ansett som et av de største dommertalentene i landet, kan som FIFA-dommer også se frem til en rekke kamper og turneringer i inn- og utland.

Den ferske advokatfullmektigen er fornøyd med at arbeidsgiveren Deloitte, der hun også hadde et trainee-opphold og skriveplass for master-oppgaven i fjor, så et potensial i henne, selv om hun som internasjonal dommer innimellom har behov for noe mer fleksibilitet enn andre.

- Gjennom trainee-oppholdet bet jeg meg merke i hvordan Deloitte ser enkeltmennesket, og hvordan de har fokus på at man skal ha mulighet til å kombinere for eksempel småbarnslivet med en advokatjobb. Med god kommunikasjon også i fortsettelsen, tror jeg absolutt rollen som toppdommer og advokatfullmektig vil la seg kombinere, sier Dokset til Advokatbladet.no når vi møter henne hos Deloitte i Bjørvika i Oslo.

- Jeg har heldigvis alltid likt å ha mange baller i luften, sier hun, og innrømmer at den aktive livsstilen selvfølgelig krever nøye planlegging og prioriteringer i hverdagen.

Dagen i forveien kom den nye FIFA-dommeren hjem fra sin første internasjonale samling, en fem dagers treningsleir på Malta, med en rekke fysiske og mentale tester på programmet.

Dokset understreker at hun i hele prosessen med Deloitte har vært åpen på at fotballdømmingen er en givende hobby hun bruker en del tid på.

- Da det ble tid for å spørre hvordan dommerkarrieren lar seg kombinere med jobben, visste de allerede hvem jeg var, og hva jeg sto for. Jeg er veldig glad for at Deloitte har sagt ja til å gi meg denne fleksibiliteten, og er selvfølgelig klar over at jeg selv har ansvar for at dette skal fungere.

FIFA-dommeren, som allerede i 2014 ble historisk, da hun som 22-åring dømte cupfinalen for kvinner i Telenor Arena, tror fotballdømmingen kan bidra til å gjøre henne enda bedre rustet i advokatrollen.

- Både jus og fotballdømming handler om regelanvendelse, selv om arbeidsforholdene er ganske forskjellige. Som fotballdommer må man ta, og selge avgjørelser, stå for vurderingen, og å sørge for at det ligger en integritet bak. Som hoveddommer er jeg også den ansvarlige teamlederen, den som sitter med ansvaret om noe går galt, og skal motivere de andre, og få teamet på banen til å fungere bra sammen. Det tror jeg absolutt kan ha en parallell til arbeidslivet, sier Dokset.

- Da dagen endelig kom, og jeg fikk beskjed om at jeg var blitt FIFA-dommer i 2018, tok det noen timer før det sank inn, sier Emilie Rodahl Dokset (i midten). Forrige sommer ledet hun kjendiskampen under Norway Cup, der Skam-skuespiller Thomas Hayes var en av spillerne. Malin Øiseth (t.v.) og Elisabeth Thoresen (t.h.) var assistentdommere. Foto: Privat
Powered by Labrador CMS