Agnete Haugerud fra Ernst & Young, Thor Legård fra KPMG Law, Ragnhild Hennum fra UiO, Omar G. Dajani fra Finansdepartementet, og Daniel Herde fra Deloitte var med da avtalen ble underskrevet.

Tre advokatfirmaer bidrar til å sikre skatterett ved UiO

- Viktig at det opprettholdes et sterkt akademisk fagmiljø på dette fagområdet, sier EY Norge-partner Øystein Arff Gulseth.

Publisert Sist oppdatert

Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, Finansdepartementet, og de tre advokatfirmaene Ernst & Young, Deloitte og KPMG har signert en avtale om et prosjekt kalt «Skatterett@Jus, UiO».

– Avtalen er en anerkjennelse av skatte- og avgiftsrettsfaget, og den vil bidra til å skape et større fagmiljø og mer faglig aktivitet, sa dekan Ragnhild Hennum da avtalen ble undertegnet tidligere denne måneden ifølge Det jurdiske fakultet ved UiO sine nettsider.

Den økonomiske rammen på avtalen er 20 millioner kroner, hvorav størstedelen kommer fra Finansdepartementet.

- Helt naturlig

Avtalen, som innebærer at skatterett blir opprettholdt som valgfag og er tiårig, skal etablere en plattform for forskning og undervisning innen skatte- og avgiftsrett, og samtidig skape en arena for samarbeid mellom Det juridiske fakultet og offentlige- og private aktører innen skatte- og avgiftsrett.

Øystein Arff Gulseth er leder for Tax & Law i EY Norge. Han er glad for at samarbeidet er blitt en realitet.

- For oss som et stort advokatfirma som primært arbeider med skatt og avgift, nasjonalt og internasjonalt, vil UiO være en viktig arena, både når det gjelder rekruttering av nye kandidater, og for å delta i en faglig debatt rundt skatteretten. Sånn sett er det helt naturlig for oss å bidra i et slikt samarbeid, sier Gulseth til Advokatbladet.

Øystein Arff Gulseth er glad for den nye samarbeidsavtalen EY har inngått med UiO.

Sto i fare

Han påpeker at det lå en reell bekymring for om hvor vidt skatterett kom til å være et prioritert fag ved Universitetet de neste årene, men at dette nå er sikret.

Selv om det ikke er konkretisert hva advokatfirmaene skal bidra med i avtalen, ligger det i kortene at det kan bli aktuelt med gjesteforelesninger og manuduksjoner fra firmaenes advokater.

- Vi ser det som viktig at det opprettholdes et sterkt akademisk fagmiljø, og opplever at Finansdepartementet ser det på samme måte. Skatterett er et stort og komplisert fagfelt i en rivende utvikling. For å klare å se fagområdet i et vidt perspektiv må det være et sterkt fagmiljø, og kunnskap fra flere aktører, understreker Gulseth.

Powered by Labrador CMS