- Datatilsynets Facebook-nekt kan fort oppfattes som et forbud

- Sender et signal om at alle virksomheter som bruker Facebook og andre sosiale medier, må gjennomføre og dokumentere risikovurderinger med særlig oppmerksomhet om personvernkonsekvensene, mener Wikborg Rein-advokater.

De to Wikborg Rein-partnerne Line Coll og Gry Hvidtsten og advokatfullmektig Wegard Kyoo Bergli stiller seg i et innlegg i Dagens Næringsliv kritisk til at Datatilsynet har offentliggjort sin vurdering om ikke å være på Facebook.

«Med vurderingen og offentliggjøringen av beslutningen sender Datatilsynet et signal om at alle virksomheter som bruker Facebook og andre sosiale medier, må gjennomføre og dokumentere risikovurderinger med særlig oppmerksomhet om personvernkonsekvensene. Dette kan være både dyrt og krevende og blir enda en byrde på toppen av et regelverk som det allerede er vanskelig å etterleve», skriver advokatene i innlegget.

«Det er naturlig å anta at Datatilsynets vurdering som ansvarlig for egen tilstedeværelse på Facebook også er relevant for hva de mener om andre virksomheters bruk av Facebook » .

«Tilsynets opptreden medfører derfor i realiteten en blanding av roller som skaper uklarhet og uforutsigbarhet for virksomhetene og som fort vil kunne oppfattes som et forbud», skriver innleggsforfatterne.

Advokatene mener det er viktig å påpeke at tilsynets vurdering ikke skal oppfattes som et forbud mot å bruke Facebook som kommunikasjonskanal, men at saken er en påminnelse om at det fordrer at man vurderer egen bruk og etablerer klare retningslinjer.

Powered by Labrador CMS