Danielsen vant i Borgarting: Aller må betale 1,8 mill etter injurier

Bladet Cosmopolitan trykte et intervju som inneholdt ærekrenkende påstander. Nå må Aller Media AS, journalist og redaktør betale over 1,8 millioner kroner. I et intervju i 2011 trykte det nå nedlagte magasinet Cosmopolitan et intervju med en kvinne som hadde opplevd vold i nære relasjoner. Offeret sto fram med fullt navn og fortalte om den fysiske volden ekskjæresten hadde påført henne.

Ekskjæresten sier han ikke fikk noen anledning til å imøtegå påstandene, som han omtaler som løgn. Han mener også at han er identifisert, ved at det i artikkelen er henvist til kvinnens blogg, hvor han er navngitt.

Artikkelen ble felt i Pressens Faglige Utvalg samme år. I 2012 gikk han i Oslo tingrett til sak mot bladets redaktør, journalist og forlaget Aller Media AS, men tapte. Nå er saken ankebehandlet i Borgarting lagmannsrett, og ekskjæresten har nå fått medhold. Fornærmede er tildelt en erstatning på 500.000 kroner av redaktør Ingeborg Heldal, journalisten som skrev artikkelen, samt forlaget.

I tillegg må de betale saksomkostninger på over 1,3 millioner kroner. Samtidig er fire av beskyldningene i bladet erklært døde og maktesløse. Advokat Per Danielsen, som har ført saken for den ærekrenkede, er svært tilfreds:  – Dette skjer fordi domstolen mener at det ikke skal lønne seg å tjene penger på å henge ut folk i media, sier Per Danielsen til NRK.no.  Les hele saken på NRK.no

Powered by Labrador CMS