Tarjei Thorkildsen, Jan Fougner og Tron Dalheim.

Tre advokater utmerkes som «Star» i årets guide fra Chambers Europe

Tarjei Thorkildsen er takknemlig for tilliten, og Jan Fougner legger ikke skjul på at advokater flest verdsetter anerkjennelse. Tron Dalheim mener det er mye spennende i vente på arbeidsrettsfeltet.

Publisert Sist oppdatert

Like før helgen ble det kjent hvilke advokater som er inkludert i årets oversikt fra Chambers Europe, hvor blant annet 83 norske advokater er rangert som Band 1 i totalt 28 kategorier.

I tillegg til Band-rangeringene, kan advokatene også utmerkes med de individuelle rangeringene Foreign Experts, Senior Statesperson, Star og Eminent Practitioners, samt som Up-and-Coming, Star Associate og Associate-to-Watch.

For å få utmerkelsen Star kreves eksepsjonelle anbefalinger på eget felt, og i 2023 er det kun tre advokater som får denne individuelle rangeringen her hjemme - og alle innenfor arbeidsrett.

Det er BAHR-partner Tarjei Thorkildsen, Thommessen-partner Tron Dalheim og partner i Wiersholm, Jan Fougner.

Samtlige av de tre har blitt listet opp av Chambers Europe de siste 17 årene.

- Alle advokater er jo opptatt av anerkjennelse

Jan Fougner startet som advokat i Wiersholm i 1993 og avanserte til partner året etter. Før det arbeidet han hos Regjeringsadvokaten.

Fougner har etablert seg som ekspert i arbeidsrett, men også i compliance og granskninger, med omfattende prosedyreerfaring.

Han er ingen fremmed for gode utmerkelser og trivelige omtaler, og i årets advokatundersøkelse ble han blant annet nummer fem på hovedlisten i både kategorien for granskning og compliance, samt i kategorien for arbeidsrett.

Og nå er han altså Star.

- Alle advokater er jo opptatt av anerkjennelse. Det er derfor veldig stas å være «star», sier han til Advokatbladet.

I sin begrunnelse legger Chambers vekt på at Fougner leder Wiersholms avdeling for arbeidsrett, og skriver blant annet at han er en anerkjent spesialist med betydelig erfaring fra høyprofilerte tvister.

- Vektlegges av virksomheter i utlandet

Tarjei Thorkildsen har i år 20-årsjubileum som advokat i BAHR, hvor han leder firmaets arbeidsrettsavdeling. Før han startet i selskapet i 2003, arbeidet Thorkildsen i Schjødt.

I Kapital JUS' advokatundersøkelse toppet han i år, som i fjor, hovedlisten i kategorien for arbeidsrett.

Ifølge Chambers Europe tilbyr han kompetanse som dekker hele spekteret av arbeids- og pensjonsrett, i tillegg til at han ofte representerer klienter i høyprofilerte tvister.

- Jeg setter stor pris på den tilliten som ligger i denne rangeringen. I det daglige gjør vi vårt beste for å levere i henhold til kundenes behov og forventninger. Når advokatbrukerne, sammen med kolleger i andre advokatfirmaer, gir en slik tilbakemelding, er det selvsagt stas, sier Thorkildsen.

- Chambers har et internasjonalt nedslagsfelt for rangeringer de gjør, og vi har erfaring med at utenlandske virksomheter og advokatfirmaer legger vekt på Chambers’ undersøkelser når de skal velge advokatforbindelse i Norge.

- Det er aldri kjedelig å jobbe med arbeidsrett

Tron Dalheim har omfattende erfaring som rådgiver for både nasjonale og internasjonale selskaper i arbeidsrettslige spørsmål.

Partner-karrieren i Thommessen startet i 2019, og før det hadde han tilsvarende stilling i Arntzen de Besche.

I advokatundersøkelsen 2023 havnet han like bak Tarjei Thorkildsen på hovedlisten i kategorien for arbeidsrett, og rykket dermed opp fra en tredjeplass året før.

Chambers begrunner hans utmerkelse som Star med hans lange fartstid som rådgiver for selskaper knyttet til både individuelle og kollektive arbeidsforhold.

- Vi er et stort arbeidsrettsmiljø i Thommessen med mange dyktige kolleger som dekker et bredt spekter innenfor arbeidsretten. Jeg ser på denne rangeringen som en hyggelig anerkjennelse fra de klientene vi jobber for. Vi jobber teambasert, og jeg tenker at rangeringene reflekterer at det er et solid team i Thommesen Arbeidsliv, sier Dalheim.

- Det er aldri kjedelig å jobbe med arbeidsrett, og det siste året har det skjedd mye både innen lovgivning og rettsutvikling i domstolene. Det gjør at det blir spennende å jobbe med fagfeltet fremover.

Chambers & Partners

Rangeringene er basert på uavhengig dybdeanalyse og forskning, inkludert tusenvis av intervjuer med dommere og klienter om deres synspunkter på advokaters juridiske arbeid.

Advokatene og firmaene blir rangert fra Band 1 til 4, hvor 1 er høyest og 4 er lavest, og vurderes etter kvaliteter som profesjonalitet, teknisk juridisk kompetanse, kommersiell forståelse og aktsomhet.

I de individuelle rangeringene, kan advokatene også utmerke seg som Foreign Experts, Senior Statesperson, Star og Eminent Practitioners, samt som Up-and-Coming, Star Associate og Associate-to-Watch.

Målet er å gi markedet og kjøpere av juridiske tjenester godt innsikt i hvem som er de beste leverandørene innen ulike fagfelt.

Få full oversikt over kåringen her!

Powered by Labrador CMS