Geir Sviggum og senioradvokat Tine Vigmostad mottok prisen i Madrid.

Wikborg Rein kåret til Law Firm of the Year 2022 av Chambers and Partners

- Dette er den tyngste prisen vi kan vinne i vår bransje, og er en pris til hele firmaet. Vi er veldig stolte, sier styreleder Geir Sviggum.

Publisert Sist oppdatert

Han og kollega Tine Vigmostad var i Madrid fredag kveld for å motta prisen i et stilfullt arrangement.

- Chambers-prisen henger høyt, og jeg tror det er konsensus både i den norske og den internasjonale advokatbransjen om at dette er advokatverdenens tyngste pris, forteller Geir Sviggum.

- Dette er en kollektiv pris for hele firmaets kompetanse, og er utrolig gøy, sier han.

Samlet vurdering

Chambers er et uavhengig rankingbyrå med egne fulltids researchere som gjør et solid arbeid i forkant av kåringene, forteller han.

- Dette er en stor anerkjennelse fra våre klienter, sier managing partner Finn Bjørnstad.

- Chambers folk snakker med norske advokatfirmaer, de intervjuer klienter, de analyserer sakene det har vært arbeidet med, og gjør omfattende undersøkelser. Prisene deles i en lang rekke fagkategorier, og firmaene deles i ulike nivåer som kalles band 1, band 2 og så videre, sier Sviggum.

Prisen som årets advokatfirma gis til et firma som de siste tolv månedene har stått for fremragende arbeid, imponerende strategisk vekst, og utmerket klienthåndtering, ifølge statuttene.

- Dette er ikke noe firmaets ledelse, et enkeltstående team eller advokater kan gjøre alene, forklarer Sviggun.

- Prisen deles ut basert på en samlet vurdering blant annet av antall advokater og grupper som hevder seg i toppen av sitt marked. Det er derfor vi understreker at denne prisen skyldes en enestestående laginnsats av hele firmaet.

De nominerte til Norway Firm of the Year, var BAHR, Schjødt, Thommessen og Wiersholm, i tillegg til Wikborg Rein.

- Flest prisrangerte fagområder

I begrunnelsen fra Chambers vises det til at Wikborg Rein er det advokatfirmaet i Norge som har flest advokater ranger i flest fagdisipliner.

«Wikborg Rein rangeres i flere fagkategorier enn noe annet norsk advokatfirma. De topper også listen over nye advokater som rangeres i år, og har flere advokater som rangeres som up-and-coming enn noen andre. Firmaet har en markedsledende posisjon innen akvakultur og fiskeri, bank og finans, compliance og granskninger, corporate / M&A, kapitalmarkeder, tvisteløsning, restrukturering og insolvens samt shipping. Klientene fremhever at Wikborg Rein har eksperter tilgjengelig på alle relevante rettsområder», heter det i begrunnelsen.

- Stor tillitserklæring

- Denne kåringen er en anerkjennelse og stor tillitserklæring fra våre kunder, sier managing partner Finn Bjørnstad til firmaets egne nettsider.

- Ikke minst for den moderniseringsprosessen vi har vært igjennom med fokus på å være i forkant av markedsmessige trender og faglig utvikling. Dette gleder vi oss over, og æren vil jeg gi til alle våre hardtarbeidende kollegaer som alltid setter topp kvalitet og service for våre kunder først, sier Bjørnstad.

Da de ansatte i Wikborg Rein kom på kontoret mandag morgen, ble de ønsket velkommen med bakst, kaffe og festivitas.

Chambers Europe Awards 2022 Winners

Her er et utvalg av prisvinnerne, se alle her:

Europe-wide Firm of the Year: DLA Piper

Østerrike Firm of the Year : Wolf Theiss

Baltic-wide Firm of the Year: COBALT

Belgia Firm of the Year: Allen & Overy

Danmark Firm of the Year: Kromann Reumert

Finland Firm of the Year: Roschier

Frankrike Firm of the Year: White & Case

Tyskland Firm of the Year: Latham & Watkins

Sverige Firm of the Year: Mannheimer Swartling

Powered by Labrador CMS