Tine Engstrøm Wærsten er stolte av de kvinnelige medarbeiderne i Bull & Co
Tine Engstrøm Wærsten er stolte av de kvinnelige medarbeiderne i Bull & Co

Beklager etter hyllest av mannlige ansatte på kvinnedagen

Flere reagerte da Bull & Co benyttet 8. mars til å takke mennene i firmaet for å ha bidratt til en likestilt og inkluderende kultur. - Skjønner at budskap og timing ble feil, sier advokatfirmaet.

Publisert Sist oppdatert
I den anonyme jusskanalen på Jodel har innlegget ført til debatt
I den anonyme jusskanalen på Jodel har innlegget ført til debatt

I et innlegg publisert i sosiale medier mandag ettermiddag, altså på kvinnedagen, takket advokatfirmaet Bull & Co mennene i firmaet for å aktivt motivere, støtte, og heie på de kvinnelige ansatte - og for at de tar ut pappapermisjon og henter i barnehagen.

«(...) I dag ønsker vi å gi en ekstra hyllest til alle mennene i Bull som hver dag bidrar til at vi har en likestilt og inkluderende kultur! Tusen takk», skrev firmaet i statusen etterfulgt av tre hjerte-emojier.

Det fikk flere til å reagere, både på Facebook og Instagram.

Også på Twitter ble statusen diskutert. Komiker Christer Torjussen er blant dem som omtaler saken.

Delte meninger

Oppdateringen på Facebook og LinkedIn fikk raskt flere til å komme med sin mening i kommentarfeltene, og statusen ble også plukket opp av Instagram-kontoen omgjustdont med over 351.000 følgere.

Kontoens screenshot av Bull-innlegget har i skrivende stund 351 kommentarer, og flere tusen likes.

Mens noen mener det var upassende av advokatfirmaet å takke menn på kvinnedagen, påpeker andre at advokatfirmaet trolig hadde gode intensjoner og ikke ønsket å tråkke på kvinner.

- Beklager det jeg skrev

I en e-post til Advokatbladet opplyser COO Tine Engstrøm Wærsten at det var hun som la ut oppdateringen i sosiale medier.

«Som mange sikkert har fått med seg kom vår kommunikasjon i sosiale medier på kvinnedagen ut feil. Innlegget hedret menn som har bidratt til kjønnsbalanse og likestilling», skriver Wærsten.

På Jodel er det også noen som mener reaksjonene er overdrevne.
På Jodel er det også noen som mener reaksjonene er overdrevne.

«Bull har profilert satsingen på kvinnelige advokater og partnere i mange sammenhenger, og jeg tenkte det var en anledning til minne om at også mennene har bidratt til den likestilte kulturen i firmaet vårt. Det var jeg som la ut innlegget. Jeg beklager det jeg skrev, spesielt fordi vi i Bull jobber systematisk med rekruttering, utvikling og promotering av kvinnelige advokater og partnere».

En tredjel kvinnelige partnere

«Intensjonen var god, men jeg skjønner at budskap og timing ble feil. Siden nyttår har Bull laget åtte utgaver av podcasten Null Bullshit, som har som mål å oppmuntre kvinnelige advokater til å ta stegene som trengs for å bli partner. Omtrent en tredel av firmaets partnere er kvinner, to av fem styremedlemmer er kvinner og det er et flertall av kvinner blant senioradvokatene. Dette er vi veldig stolte av! ».

«Vi fjernet innlegget fra våre egne some-kanaler, la ut en melding med en kort forklaring og gratulasjon til alle kvinner på 8. mars, men skaden var dessverre allerede skjedd. Dette tar vi lærdom av», skriver Wærsten i mailen.

Powered by Labrador CMS