Partner ved Wikborg Reins London-kontor, Birgitte Karlsen avsluttet mamma-permisjonen med en tur til Kreta. Foto: Privat

Fortsatt spent på Brexit-konsekvensene

Wikborg Reins London-partner Birgitte Karlsen er stadig spent på hva som skjer med klientenes rammevilkår etter Brexit. Sommerformen holder hun ved like ved å løpe etter familiens 1-åring.

– Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

– Sett fra vårt kontor i London, i fjor vår var det Brexit, i år var det nok parlamentsvalget i kombinasjon med Brexit som ble mest diskutert. Vi er fortsatt spent på å se hva endelig løsning for Storbritannia blir etter Brexit og hvordan det vil påvirke blant annet finansmarkedene og generelle rammevilkår for våre klienter.

– Hva er dine morgenvaner om sommeren?

– Vel, vi har en liten på snart 10 måneder så hos oss er morgenen den samme uavhengig av om det er vanlig arbeidsdag, helg eller ferie: den starter senest kl 07.00 med en kopp kaffe og noen babyleker på sengen. Og så er dagen i full gang.

– Hva synes du om Regjeringens innsats på det justispolitiske feltet?

– Etter seks år i utlendighet må jeg med en viss skam melde at jeg nok er mer oppdatert på dette feltet i Storbritannia enn i Norge. Men jeg har fortsatt stemmerett, så skal lese meg opp frem til valget i september!

– I hvilken grad vil robotisering prege ditt advokatkontor fremover?

– Robotisering er en form for effektivisering som vi allerede ser at påvirker hvordan vi jobber. Med godt utviklede verktøy tror jeg dette vil være et gode både for oss og for klientene, forhåpentligvis alltid i kombinasjon med godt menneskelig skjønn, som fortsatt vanskelig kan erstattes.

– Klientnapping. Bare et rykte eller et utbredt problem?

– Jeg har ikke opplevd det som et problem. Men vi jobber i en konkurranseutsatt bransje og klienter vil alltid kreve kvalitet og å få jobbe sammen med de beste teamene innenfor sitt felt. Vår oppgave er å levere i tråd med det hver dag og på hvert eneste oppdrag. For øvrig opplever jeg både norske og engelske advokatkolleger/konkurrenter som reale, med godt og konstruktivt samarbeid på de transaksjoner jeg er involvert i.

 

– Hvis du var justisminister for en dag – hva er det første du ville gjort?

– Med kun en dag ville jeg ha økt bevillingene til politiets forebyggende arbeid og sett litt nærmere på muligheter for å forbedre den prosessen vi har for mindreårige asylsøkere.

 

– Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringes årets ferie?

– Jeg gjør ikke så mye annet enn å pakke kofferten og sette meg på flyet til årets feriedestinasjon. Del en av ferien ble i år tilbragt i Portugal med feiring av min far sin 70-års dag, del to går til Margaret River i Australia der vi skal besøke gode venner og tilbringe tid sammen med min new zealandske svigerfamilie.

 

– Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier om sommeren?

– Det blir nok en god del ganger for dagen. Jeg foretrekker å holde meg oppdatert på hva som rører seg i innboksen og om sommeren er det jo mange hyggelige ferieoppdateringer i sosiale medier.

 

– Hvordan holder du formen ved like?

– Normalt blir det en og annen joggetur og kanskje en fjelltur eller to i ferien. I år holder det å løpe konstant etter en liten som er i ferd med å lære seg å gå.

 

– Hvilken hobby dyrker du i ferien?

Vi prøver alltid å få til en del fjellturer og ellers prøver jeg å få lest mer av den bokstabelen som har alltid har samlet seg opp i løpet av første halvår. Men det viktigste med ferie er å slappe av og ha det hyggelig sammen med familie og venner som man aldri får sett nok ila året når man bor i utlandet.

 

– Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

Jeg er glad i å reise og har stort sett vært heldig med mine feriedestinasjoner, men det blir nok ikke flere partyturer til Kos.

 

– Hvilken advokat er din drømme-middagsgjest – og hva ville stått på bordet?

– Her må jeg velge meg Michelle Obama, jeg tror det kunne bli en morsom kveld. Tar gjerne med min kollega Ingrid Høstmælingen for å sprite opp stemningen enda et hakk. En vintermiddag med skrei (jeg har sett at Ingrid og andre eiendomsadvokater til stadighet driver med Lofotfiske og er bittelitt misunnelig) og god vin og kanskje mulighet for litt nordlys tror jeg Michelle ville ha satt pris på.

London-advokat Birgitte Karlsen ble i fjor mamma til en liten gutt. For henne og familien går årets sommerferie til både Norge - og Australia! Foto: Privat
Nordmennene Birgitte Karlsen (t.v.) og Julia Skisaker arbeider begge ved Wikborg Reins London-kontor i Cheapside i London. Arkivfoto: Henrik Skjevestad

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer spør vi kjente advokater viktige og noen mindre viktige spørsmål.

I dag er turen kommet til Birgitte Karlsen, partner ved Wikborg Reins London-kontor der hun jobber med fagområdet Shipping Offshore. Karlsen har tidligere arbeidet ved selskapets kontorer i Singapore og Oslo.

Powered by Labrador CMS