Brækhus-mp Frank Aase, treningscoach Mads Kaggestad og markedssjef Marthe Horne slår et slag for fysisk aktivitet.
Brækhus-mp Frank Aase, treningscoach Mads Kaggestad og markedssjef Marthe Horne slår et slag for fysisk aktivitet.

Tidligere toppsyklist skal inspirere advokater ut av hjemmekontoret

Undersøkelser viser at mange advokater ikke trives med å arbeide hjemmefra. I Brækhus skal Mads Kaggestad hjelpe de ansatte til å bli mer aktive.

Publisert Sist oppdatert

Brækhus Advokatfirma har inngått et samarbeid med tidligere proffsyklist og sportskommentator i TV2, Mads Kaggestad, og selskapet Avantas Aktiv.

Gjennom samarbeidet skal Kaggestad bidra til at de ansatte i Brækhus holder seg fysisk aktive, uavhengig utgangspunkt eller ambisjonsnivå.

- Vi er svært opptatt av at våre ansatte har det bra på jobb, samtidig som de har muligheten til å leve et godt liv ved siden av. Foruten en trivelig arbeidsplass med meningsfulle oppgaver, kan fysisk aktivitet bidra til nettopp dette. Derfor har vi stor tro på dette programmet. Mads Kaggestad inntar rollen som vår «hus-coach» og får ansvar for å følge opp Brækhus og våre målsetninger, sier managing partner Frank C. Aase til Advokatbladet.

Han viser til at korona-pandemien kan være utfordrende for advokatene.

- Undersøkelser viser at særlig en del unge i advokatbransjen opplever det tøft å jobbe hjemmefra. Folkehelseinstituttet har i en ny undersøkelse blant annet avdekket at koronapandemien har påvirket aktivitetsnivået negativt. Vi ønsker derfor å legge til rette for at hverdagen blir så bra som mulig og at alle kommer seg i bevegelse, sier Aase.

- Må lære å koble av

De siste årene har Brækhus vokst betydelig, påpeker Mp-en.

- Vi har større kunder og saker enn tidligere, og en økende oppdragsmengde. Da er det viktig at våre ansatte lærer seg å koble av, og å disponere hverdagen på en måte som legger til rette for en god balanse mellom jobb og fritid, sier Aase.

Han understreker at firmaet har mange ansatte som allerede er aktive, og at de nå ønsker å bidra til at flere får øynene opp for de helsefremmende effektene mosjon har.

- For oss er helse og mentalt overskudd en naturlig del av helheten. Vi jobber hardt, og har det gøy på jobben - og vi skal mestre utfordringer sammen. Kulturen vår er avgjørende for hvordan vi lykkes på sikt, og en helhetlig tilnærming til utvikling av organisasjonen er en kontinuerlig prosess. Det spiller ingen rolle om du liker best å løpe eller å gå tur med hunden. Alle kan delta og bidra ut ifra sine forutsetninger.

Vil slå gjennomsnittet

Aase får støtte av lege og hjerneforsker, Ole Petter Hjelle.

- En advokat har tidvis lange arbeidsdager og er avhengig av mental stayerevne for få fungere. Med alt vi vet om effekten mosjon har på hjernen, er mosjon et solid bidrag til god yteevne i hverdagen, sier Hjelle i en melding.

Nå vil Brækhus-lederen knuse anslaget om at kun 30 prosent av befolkningen følger helsemyndighetenes anbefaling om å være aktive i minst 30 minutter hver dag. Målet er at minst 80 prosent av alle firmaets ansatte skal klare dette.

- Men dette er ingen konkurranse om å løpe raskest eller en maraton. Det handler om å bli litt flinkere til å gå eller sykle til jobb, å gå en tur med barna eller en litt lengre tur med hunden. I opplegget har vi 150 ulike aktiviteter de ansatte kan drive med, og vi vil gi ukentlig oppfølging via teamledere.

Mads Kaggestad og Frank Aase ser frem til å samarbeide om fysisk aktivitet.
Mads Kaggestad og Frank Aase ser frem til å samarbeide om fysisk aktivitet.

Måtte utsette oppstarten

Han mener det er viktig å legge til rette for en intern aksept for at man tar en tur ut i lunsjen.

- Det er lett å si, men det handler om å gå foran som et godt eksempel selv også, sier Aase.

Selv om koronapandemien har gjort det ekstra utfordrende, er ikke samarbeidet rent korona-relatert.

- Avtalen med Avantas Aktiv kom i stand i høst, men vi utsatte oppstarten fordi vi hadde et håp om å kunne samles fysisk. Når vi så at det ikke gikk, startet vi opp likevel. Dette er et langsiktig prosjekt vi ser for oss å følge i flere år fremover. I tillegg til de fysiske og mentale gevinstene har vi troen på at vårt oppfølgingsprogram også bidrar til utviklingen av andre egenskaper som kommer de ansatte til gode. Det å bidra med motivasjon og engasjement inn i en gruppe eller bidra til at ditt team lykkes, er gode medarbeider- og lederegenskaper å ha i verktøykassen.

Hushovds hjelperytter

Også Mads Kaggestad, som i sin aktive sykkelkarriere var en sentral del av proffsyklistlaget Credit Agricole der Thor Hushovd var sentral, ser frem til samarbeidet.

- Det er klart at fysisk aktivitet bidrar til god helse og mentalt overskudd. Gjennom sitt arbeid med fysisk aktivitet anerkjenner Brækhus den helsefremmende effekten av mosjon og et arbeidsmiljø som stimulerer til nettopp dette gjennom engasjement og kollegial oppfølging, sier han.

- Undersøkelser viser at mange sitter hjemme med høye skuldre og er stresset, og at vi som befolkning er skremmende lite fysisk aktive, fortsetter han, som har bedrifter på kundelisten han har fulgt opp i over ti år.

Alle skal med

Han er opptatt av å skape et helsefremmende arbeidsmiljø, og mener det er viktig at dette ikke bare blir en kortvarig kampanje.

- Det burde vært obligatorisk med en gymtime på jobben i løpet av dagen - det har ledelsen i Brækhus forstått, sier Kaggestad, og legger til at alle skal kunne delta ut fra sitt nivå.

- Gange er den mest populære aktiviteten hittil. Å ta vare på seg selv er svært viktig, og kan utgjøre en forskjell for arbeidsmiljøet og forebygge utbrenthet.

Nå håper han andre advokatfirmaer vil kaste seg på aktivitetsbølgen.

- Mange i advokatbransjen har vist at de tar et bevisst miljø- og samfunnsansvar og at de er flinke til å tiltrekke seg de riktige hodene. Nå bør de også bidra til at de ansatte blir mer fysisk aktive, utfordrer Kaggestad.

Brækhus håper samarbeidet vil inspirere til mer aktivitet.
Brækhus håper samarbeidet vil inspirere til mer aktivitet.
Powered by Labrador CMS