- Rettsinfo er den største juridiske databasen av sitt slag, tror daglig leder og gründer bak det digitale biblioteket, Susanne Mysen. Foto: Gunn Brennhaugen.

Lanserer nytt digitalt jusbibliotek

Målet er å forenkle kildesøk ved å samle all juridisk litteratur på et sted.

Publisert Sist oppdatert

I disse dager lanseres det nye digitale jusbiblioteket Rettsinfo.no. Hensikten med nettstedet er ganske enkelt å gjøre litterære juridiske kilder, slik som artikler, lovarbeider og bøker, lettere tilgjengelig.

- Formålet til Rettsinfo er å være en komplett base for norsk juridisk litteratur, samt å forenkle gjenfinningen av disse, forteller Susanne Mysen, til Advokatbladet.

I tillegg til å være daglig leder, er hun også gründeren bak det digitale biblioteket. Selv har hun nærmere 30 års erfaring med søk og gjenfinning av juridiske informasjon og kildemateriale.

Forebygger tidstyver

Rettsinfo viser innhold i både åpne baser og betalingsbaser som Juridika, Rettsdata, Lovdata Pro, Nasjonalbiblioteket og mange andre kilder, forklarer Mysen.

- Du får se innholdet i betalingsbasene selv om du ikke har tilgang, men lenkene til disse og til bøker, virker kun når du har abonnement. På den måten kan du gjøre fullstendige søk kun på ett sted.

Rettsinfo registrerer bibliografiske opplysninger om alt materialet, og lenker så til steder der dokumentet er å finne i fulltekst, slik som til Idunn for artikler og til Akademika for bøker.

- En artikkel kan være i flere betalingsbaser, og når en artikkel omtaler en dom, lenkes det til den i aktuelle baser. Brukeren vil spare tid ved enklere tilgang til fulltekstdokumentet.

- Viktig for advokater

Mysen har selv brukt åtte år av sin karriere i både nærings- og utenriksdepartementet, samt 19 år i advokatfirmaet Wiersholm. Nå oppfordrer hun advokater til å abonnere på den nye tjenesten, og til å ta kontakt for å finne ut hvilken prispakke som passer for dem og deres virksomhet.

- Ved å ha Rettsinfo slipper man å søke i flere ulike kilder for å finne det man trenger, siden nettstedet er en samlende base for norsk juslitteratur og flere relevante nordiske tidsskrifter. Å spare tid, samtidig som man får informasjon om ny litteratur, er viktig for advokater som vil holde seg oppdatert.

Powered by Labrador CMS