Det er Domstoladministrasjonen som oppnevner faste bistandsadvokater, etter innstilling fra domstolledere.
Det er Domstoladministrasjonen som oppnevner faste bistandsadvokater, etter innstilling fra domstolledere.

Nye faste bistandsadvokater i Vestfold tingrett og Agder lagmannsrett

Ti advokater søkte på tre verv.

Publisert Sist oppdatert

Advokatene Jessica Nazareno Ellingsen, Lene Høivang og Knut-Erik Storlykken Søvik er fra 1. oktober oppnevnt som faste bistandsadvokater i seks år i Vestfold tingrett og Agder lagmannsrett, med mulighet for gjenoppnevning i én periode.

Advokat Jessica Nazareno Ellingsen er oppnevnt som fast bistandsadvokat i rettskretsene Tønsberg og Larvik. Hun jobber i Advokatkontoret Sandefjord, og har hatt bevilling siden 2012. Ellingsen satt tidligere i styret i Vestfold krets av Advokatforeningen.

Advokat Lene Høivang.
Advokat Lene Høivang.

Lene Høivang er oppnevnt som fast bistandsadvokat ved rettssted Tønsberg. Høivang startet Advokatfirmaet Høivang i 2003 som holder til i Sandefjord. Hun var tidligere politiadvokat både i Oslo og Vestfold. Høivang er kretsleder i Vestfold krets og har også sittet i Advokatforeningens hovedstyre.

Knut-Erik Storlykken Søvik er oppnevnt som fast bistandsadvokat ved rettssted Horten. Han er advokat i Thomassen Advokatfellesskap i Tønsberg, der han har vært siden 2017. Han har blant annet lang erfaring fra politiet, der han har vært både kriminalsjef og politiadvokat.

Kjønnsbalanse ikke avgjørende

De syv andre søkerne til vervene var Alexander Dunsby, Anne-Birgitte Andersen, Ann-Iren Skjebred, Arild Almklov, Berit Heide, Rina Stokke og Siri Bergem.

Det er førstelagmann Dag Bugge Nordén ved Agder lagmannsrett og sorenskriver Jørn Holme i Vestfold tingrett som innstilte søkerne overfor Domstoladministrasjonen (DA).

Søkerne er «blant annet vurdert på bakgrunn av faglige kvalifikasjoner, relevant praksis og personlig egnethet. Det er også lagt vekt på om søkerne har kontorsted i rettskretsen og i geografisk nærhet til rettsstedene. Innenfor nevnte rammer er det sett hen til kjønnsmessig balanse, men dette er ikke gitt avgjørende betydning», heter det i antakelsesbrevet fra Domstoladmininstrasjonen.

Powered by Labrador CMS