Firmaene har fra før av sterke avdelinger innen eiendom, IT/tech og underholdning, og har også spisskompetanse innen handel, transport, finans, immaterialrett, forsikring og personvern.

Ræder og Bing Hodneland blir til Ræder Bing

Rundt 110 medarbeidere vil jobbe i det nye advokatfirmaet, som skal fortsette sin drift i Ræders lokaler i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding onsdag kveld opplyser advokatfirmaene Ræder og Bing Hodneland at de fusjonerer.

Bing Hodneland skal med det flytte fra lokalene ved rådhuset i Oslo, og inn til advokatene hos Ræder i Bjørvika, med adresse Dronning Eufemias gate 11. Her skal rundt 110 medarbeidere skape et av landets største advokatfirmaer.

Managing partner i Ræder, Tone Kaarbø, forteller til Advokatbladet at firmaene har jobbet med fusjonen siden i fjor høst.

Sikter mot 1. oktober

Kaarbø forteller at det er god plass i Ræders lokaler i Bjørvika, og at de kunne huset enda flere.

Bing Hodenland skal etter planen melde sin ankomst den 1. oktober.

- Vi har siktet oss inn mot 1. oktober, men det er veldig mye som skal på plass. Hvis vi ikke får det til innen da, så blir det senere i høst, sier Kaarbø.

- Datoen er realistisk, sier managing partner i Bing Hodneland, Alf Kåre Knudsen.

- Vi får utnyttet det fulle potensialet

- Gjennom sammenslåingen får vi utnyttet det fulle potensialet som ligger i begge organisasjonene, og særlig i skjæringspunktet eiendom, skatt/avgift og transaksjoner, forteller Kaarbø.

Hun mener de to firmaene har mange likhetstrekk.

- Firmaene deler det samme verdigrunnlaget. Gjennom å forene krefter får vi også større faglige miljøer, og vi vil tiltrekke oss enda flere dyktige kollegaer, sier hun.

- Det blir en spennende høst, og dette er noe vi ser veldig frem til. Samtidig er det litt jobb som skal gjøres før den 1. oktober, men vi skal få det til, sier partneren.

Kaarbø fortsetter som managing partner

Kaarbø, som har vært partner i Ræder siden 2019, sier at hun skal fortsette i sin rolle som managing partner også i Ræder Bing.

Knudsen må med det takke farvel til sin rolle som managing partner. Men han forteller at det går helt fint, og at han har stor respekt for Kaarbø.

Knudsen forteller at det er mye praktisk som må løses den kommende tiden.

- Jeg synes Kaarbø har gjort veldig mye bra, og hun er en veldig god leder.

- Samtidig er det nok ikke slik at jeg ikke skal ha noe med styr og stell å gjøre. Det kan nok fort bli aktuelt at jeg blir forespurt å ta et styreverv, sier Knudsen.

- Mer robuste

Han mener det er viktig å styrke posisjonen i markedet.

- Ved å ha en slik størrelse på virksomheten er vi mer robuste, har større markedsmessig kraft og vi vil dermed også utvide tilbudet til kundene våre, sier han.

Ønsket et navn med begge firmaene

Knudsen forteller at partene under forhandlingene ble enige om at likebehandling var viktig, og at de derfor ganske enkelt endte på navnet Ræder Bing.

- Vi tok en avgjørelse på at dette var et bra navn. Med Ræder Bing får vi inkludert navn fra begge firmaene, noe som er flott, sier han.

Omsetning på over 250 millioner

Ræder omsatte i fjor for over 156 millioner kroner, noe som var en økning på rett over åtte millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Bing Hodneland omsatte på sin side for like over 100 millioner kroner.

Med det blir selskapet Ræder Bing blant Norges 20 største advokatfirmaer.

- Vi har ingen ambisjoner om å bli størst. Men vi har lenge hatt lyst til å skape en større faggruppe, og det får vi nå, sier Kaarbø.

Knudsen er glad for at sammenslåingen nå er et faktum.

- Det har underveis i prosessen blitt tydelig at dette er to aktører som passer svært godt sammen, sier han.

Powered by Labrador CMS