Maria Hessen Jacobsen.

Elden anmelder drapstrusler etter gruppevoldtektssaken i Bergen

Frifinnelsen i lagmannsretten har ført til at både advokatene og deres klienter er blitt utsatt for trusler og oppfordring om gatejustis. Nå har Elden Advokatfirma satt foten ned.

Publisert Sist oppdatert

Sterke reaksjoner har oppstått etter at tre menn i forrige uke ble frifunnet i den mye omtalte gruppevoldtektssaken i Bergen.

Selv om de ble frifunnet for straff, ble to av dem likevel dømt til å betale 240.000 kroner hver i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen. 

Frifinnelsen har fått det til å koke i sosiale medier, og torsdag denne uka har private initiativtakere planlagt demonstrasjoner i flere byer til støtte for overgrepsofre. Samtidig har flere gått løs både i kommentarfelt og i aktørenes private innbokser.

I en pressemelding fra Elden Advokatfirma torsdag ettermiddag skriver firmaet at de har besluttet å politianmelde en rekke trusler og oppfordringer om gatejustis rettet mot de to frikjente klientene, samt mot deres advokater Maria Hessen Jacobsen og John Christian Elden.

John Christian Elden.

– Både advokater og klienter er blitt truet

Anmeldelsen omfatter både navngitte og anonyme avsendere av et utvalg meldinger, bilder og videoer som enten er mottatt direkte, via advokat eller fremsatt på sosiale medier, skriver firmaet i pressemeldingen.

– En rekke av de kommentarene som fremsettes i kommentarfeltene er i realiteten oppfordringer til grov vold og drap av våre klienter, som både er alvorlig og straffbart. Det kan også gi grunnlag for erstatning, uttaler Elden og Jacobsen. 

Ifølge advokatene synes det å være fritt frem på sosiale medier, og liten bevissthet rundt at både publisering og deling av slike innlegg kan være straffbart.

– I forkant av de tillyste demonstrasjonene har det også kommet det vi anser som drapstrusler direkte til eller rettet direkte mot våre klienter – og mot oss som advokater. Vi anser dette som svært alvorlig, og vil gjør det vi kan for at politi og påtalemyndighet straffeforfølger de som står bak dette, uttaler de via pressemeldingen.

Elden understreker også at firmaet vil fortsette å anmelde alle innlegg, utsagn og bilder de anser som straffbare.

Powered by Labrador CMS