Ingrid Lauvås.

Fire advokater har søkt jobben som nytt barneombud

- Jeg stortrives i Elden, men har et sterkt ønske om å kunne bidra mer opp mot barns rettigheter. Barneombud er jo da den ultimate jobben, sier Ingrid Lauvås. 

Publisert Sist oppdatert

Totalt er det 80 mennesker som har søkt om å overta rollen som barneombud etter Inga Bejer Engh. 

Det var i slutten av november i fjor det ble kjent at Engh har fått ny jobb som assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Engh er utdannet jurist, og har bakgrunn som både dommer og statsadvokat. Barneombud har hun vært siden 2018, men hun er kanskje mest kjent som aktor i 22.juli-rettssaken. 

Blant de 80 søkerne, finner man hele fire advokater: Katharina Vig Lunde, Are Lövenörn Svendsen, Monica B. Andresen og Ingrid Lauvås.

Barnevernseksperten

Ingrid Lauvås er partner i advokatfirmaet Elden, og har vært leder av Advokatforeningens lovutvalg for barnevern siden det ble opprettet i 2020. Dette er riktignok ikke det eneste barnevernsvervet hun har. 

- Jeg jobber i et firma som kjennetegnes av fokuset og viljen til å bidra til den rettspolitiske utviklingen i samfunnet. Blant partnerne i Elden er det et stort engasjement for dette, gjennom både offentlige utvalg og interesseorganisasjoner. Jeg er en av dem, sier Lauvås.

Hun leder Eldens faggruppe for barnerett, og er medlem av fagutvalget for barnerett ved Juristenes Utdanningssenter (JUS). Hun var også medlem av det regjeringsoppnevnte barnevernsutvalget, som la frem sin rapport i fjor.

- Gjennom ulike utvalg forsøker jeg å bruke min erfaring til en rettspolitisk utvikling på barnerettsfeltet. Jeg stortrives i Elden, men har et sterkt ønske om å kunne bidra mer opp mot barns rettigheter. Barneombud er jo da den ultimate jobben knyttet til å fremme barns interesser og rettigheter.

Partner i Elden har hun vært siden 2021. Før det arbeidet hun i Eurojuris Haugesund. 

Lang erfaring med egen praksis

Katharina Vig Lunde er partner i advokatfirmaet Andenæs Aaløkken Veum og spesialisert i barne- og familierett. Hun arbeider også deltid ved Kontoret for fri rettshjelp. Før Lunde kom til Andenæs Aaløkken Veum i fjor høst, drev hun egen praksis i over 13 år. 

Monica B. Andresen er advokat i advokatfirmaet Brodtkorb, Bjønness & Steen. Her arbeider hun med et bredt spekter av fagområder, deriblant personskade, barne- og familierett, strafferett og arv og skifte. 

Hun har bakgrunn som advokat i Indem, i Statens pensjonskasse og som juridisk saksbehandler i Advokatforeningen. 

Are Lövenörn Svendsen er advokat i egen virksomhet i Oslo. 

Stor bredde blant søkerne

I tillegg til de fem nevnte, er det flere kjente navn på listen. Deriblant Inga Marte Thorkildsen, tidligere nestleder i SV og nå rådgiver i Stine Sofies Stiftelse, og Mina Gerhardsen, tidligere Ap-politiker og nå generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Også psykologspesialist og forsker Nadia Ansar, som nylig ble tildelt Oslo krets' ærespris sammen med ektemannen Abid Raja, har søkt.  

Det samme har forfatter Arne Svingen og tidligere sjefsredaktør i magasinet Altså, Ida Eliassen.

Hele søkerlisten kan du titte på her! 

Powered by Labrador CMS