Arne Torsten Andersen er en mye brukt foredragsholder, og er også tilknyttet Universitetet i Oslo.
Arne Torsten Andersen er en mye brukt foredragsholder, og er også tilknyttet Universitetet i Oslo.

Han vender tilbake til BAHR

Offentlige anskaffelser-ekspert Arne Torsten Andersen forlater Kluge, og blir partner i BAHR.

Publisert Sist oppdatert

Andersen har over tjue års erfaring som advokat, og var også advokat i BAHR mellom 2007 og 2013.

Foruten advokatbakgrunnen har Andersen erfaring fra EFTAs overvåkningsorgan (ESA) i Brussel der han var i fem år. Der prosederte han regelmessig for EFTA- og EU-domstolen.

De siste årene har han som advokat prosedert flere saker, særlig innenfor offentlige anskaffelser. Andersen har også håndtert større konkurranserettslige etterforskningssaker.

Internasjonal erfaring

- Etter gode og faglig utviklende år i forskjellige stillinger, gleder jeg meg nå over å returnere til BAHR. Jeg ser frem til å bidra til at BAHR vil være et av landets ledende fagmiljøer innenfor konkurranserett, EU/EØS-rett og offentlige anskaffelser, sier Arne Torsten Andersen i en melding.

Andersen er utdannet ved UiO, og har også en master i European relations and European law fra Universitetet i Amsterdam, samt en grad i konkurranserett fra Kings College i London.

Han er blitt rangert som en av Norges beste advokater innen offentlige anskaffelser i internasjonale rankinger som Chambers og Legal 500.

Skal hente flere

Tidligere i år ble han også kåret til landets nest fremste advokat i samme kategori i Finansavisens årlige advokatundersøkelse der konkurrentene rangerer hverandre.

- Vi gleder oss over at Arne returnerer til BAHR. Han er særdeles kompetent med omfattende og bred erfaring. BAHR har en ledende posisjon innenfor fusjonskontroll og etterforskningssaker, og er regelmessig involvert i høyprofilerte saker innenfor disse områdene. Vi ser økt etterspørsel innenfor statsstøtterett, offentlige anskaffelser og EU/EØS-rett. Med Arne vil BAHR dekke alle konkurranserettslige områder samt EU/ EØS-rett, sier BAHR-partner Helge Stemshaug som leder firmaets konkurranserettsgruppe i en melding.

Han legger til at BAHR nå skal utlyse enda flere stillinger innenfor konkurranserett, EU/EØS-rett og offentlige anskaffelser, i tillegg til at teamet nylig er styrket gjennom ansettelse av to personer med bakgrunn fra Konkurransetilsynet.

Powered by Labrador CMS